Rabarberkyckling
Ikväll fick jag låna Arlas kokbok av grannarna, fastnade direkt på detta recept! Detta måste jag bara laga så snart tillfälle ges. Ser det inte gott ut?
Rabarberkyckling
Rabarberkyckling
Kyckling på annorlunda vis - supergott, måste provas! Rabarber gör maträtten vacker och syrligt god. För mindre syrlighet, ta lite mer honung.
1 tsk salt
Svenskt Smör® från Arla
3 dl rabarber i bitar
2 dl Arla Ko® vispgrädde
1–2 msk honung
2 msk konc kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad gräslök

Ingredienser
4 port
500 g kycklinglårfiléer1 tsk salt
Svenskt Smör® från Arla
3 dl rabarber i bitar
2 dl Arla Ko® vispgrädde
1–2 msk honung
2 msk konc kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad gräslök
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna. Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll det i formen.
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök. Servera med färskpotatis eller ris.
Kommentarer
Trackback