Att gå till tandläkaren är inget roligt....

För ca en månad sedan fick jag akut ont i en tand, fick en akut tid, ballade ur då jag fick veta att det behövdes göra en rotfyllning. De hade inga tider så jag fick en tid långt fram som är idag den stora dagen!
Fick med mig stesolid hem för att ta inför tandläkarbesöket vilket kändes skönt, sedan att de nu i efterhand var alldelses för svaga så att det gjorde varken till eller ifrån är en helt annan historia. Jonas skjutsade mig till tandläkaren idag och fick vänta kvar tackvare jag inte får köra bil på stesolid. Jag kom in till tandläkaren, hon tog en röntgenplåt till och ville diskutera hur vi skulle göra med en specialist...., specialisten hade fikarast så undertiden borrade hon bort den gamla lagningen. Just borrningen gillar inte jag för ljudet som tränger in i hela skallen. Musik är ett måste. Jag blir mycket orolig då och vet inte var jag ska göra av mina händer. Frågar då om jag får hålla tandsköterksan i handen vilket jag självklart fick, hehe. Efter en sköljpaus blir tandsköterskans hand utbytt mot detta söta kramdjur som jag hade i handen hela tiden. Viss är jag bara för gullig? Men jag står för detta, är man rädd så är alla sätt bra utom de dåliga.

(Visar denna bild för Jonas och han bara ler åt mig, hehe)
När väl tandläkaren har borrat bort all gammal lagning har specialisten fikat klart och han såg ingen anledning till att rotfylla tanden idag. För rotfyllninge är inget de vill göra om man absolut inte måste. Så idag belv det en vanlig lagning enligt insturktioner av specialisten. Återbesök om ca en månad för att se hur tanden hanterat den permanenta lagningen. DÅ kommer dommen att komma om det behövs göra en rotfyllning eller inte. Så fortsättningen följer. Men specialisten poänterade att även tanden bakom låg lite risigt till....
Detta tog 1h och 40min, stackars Jonas som fick vänta i väntrummet men han hade ju i alla fall sin ipad med sig.
1470kr fattigare blev man, men tandläkaren sade också om att det behövs göra en rotfyllning inom ett år så får man tillbaka pengarna för denna lagning? Låter ju ok ändå.
Så just nu är jag hemma och väntar på att bedövningen ska släppa så att jag kan äta något. Sedan kommer min kära vän Elinor på besök som också håller på att göra en rotfyllning. Känns att man börjar bli gammal nu, men det är inte alla 31 åringar som står för att de faktiskt har varit hos tandläkaren och kramat ett gosedjur, hihi
Kram på er!

Kommentarer
Postat av: Elinor

Ha! Då var man omnämnd! Blir nästan rörd. :)

2011-04-12 @ 15:54:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0