Ensam Söndag

Idag är jag ensam hemma för första gången på mycket länge! Känns hur konstigt som helst.
Har legat i soffan och tittat på två stycken filmer utan avbrott! Helt ortoligt.

Sedan har jag ju naturligtvis pysslat lite med mina blommor :-)


Amplar upphängda i köket!


Mina två nya hjärtan som ska stå i varsit fönster i hallen


Vackra tulpaner på vardagsrumsbordet

Lördag

Idag har jag varit på Ica Stormarknad vid Högsbo/Sisjön, shit pommes frites vilken stor butik! Kände mig helt vilsen + att delar av affären var avstängd för de höll på att skotta taket!
Och vilket kanonutbud av barnmat! Stor +++++++++++ och många! För här i kring på Willy:s och Coop är sortimentet så där måste jag tyvärr säga, har alltid kännt som om det har fattats saker i hyllorna och nu när jag kom till detta Ica förstod jag vad jag har saknat! Så jag kommer nog åka dit och bunkra upp lite :-)

Sedan åkte jag vidare till BLOMSTERLANDET! Målet var att köpa lite påskliljor att plantera i kruka och driva upp, men de hade inte en enda påsklilja!!! Inte ens färdigplanterade! What?!? Så tyvärr måste jag nog åka till Plantagen någon dag, gillar inte dem egentligen för jag upplever att de har sämre kvalité på sina blommor.
När det inte fanns påskliljor så hittade jag naturligtvis andra saker för 700kr.... oups:-)

Äntligen ett busfrö igen!


Bort med all snö!

Äntligen har snön börjat smälta!
Jonas har varit duktig och skottat på våran stora altan så nu börjar man se trädäcket:-)


Välkomna till isgatan!

Den här morgonen har jag min son "tillbaka". Han har fått tillbaka lystern i ögonen är gosig och nyfiken. Jag är så glad! Det kommer att gosas i massor idag:-) Vi har kunnat gett honom mera och mera ersättning. Mera ml och längre mellanrum. Det bästa av allt är att det har inte kommit någon bajsblöja än. Bytte tillräckligt igår!
Idag (strax) ska jag göra egen äppelpuré till Adam, det tycker han är smaskigt. Och imorgon måste jag handla hem blöjor och tvättlappar då det är slut efter idag...., det har ju gått en del under denna veckan, he he

Innan Jonas åkte iväg till jobbet sade han att han tyckte det var bra väder att gå ut och gå en promenad med Adam. Så jag tänkte att jag skulle gå ut en sväng tills jag såg Jonas åka skridskor på uppfarten! Det är en isgata utanför så jag väntar nog några dagar till.....

Syrener

Det vackraste som finns och som luktar så gott är syrener.
Natutligtvis ska de vara lila:-)
Längtar till jag kan köpa mig en syren och plantera i trädgården!








Grått

Ja då var det ett faktum att man börjar att bli gammal!
Igår hittade jag två stycken VITA strån i mina ögonbryn!!!
I håret har jag ju hittat många så det är ju ingen nyhet, men ögonbrynen!
Kom igen nu va?!

Nej nu ska jag gå och byta min 6e bajsblöja för idag, så om ni undrar vad jag gör idag så vet ni :-)

Två steg fram och ett tillbaka

Idag har Adam varit på mycket bättre humör men vi har tagit ett kliv tillbaka i magsjukan tyvärr.
Adam har spytt tre gånger idag och efter varje gång så blev han jätte nöjd och glad, vilket jag tycker är lite konstigt. Våran Adam är inte som alla andra han inte, hehe
Sedan har diarrén fortsatt idag med har inte gjort annat än bytt härliga blöjor hela dagen, tappade räkningen efter ett tag faktisk. Diskhon i grovéntren uppskattar jag väldigt mycket:-)


Adam tycker väldigt mycket om blåbärspuré och jag önskar att den kunde göra sitt jobb snart!



Och detta är min och soffans nya bästa kompis:-)




Blåbärspuré

Ordet bajsblöja har fått en helt ny definition!

Har spolat Adam två gånger idag i groventrédiskhon, hehe
Han har diarré nu kan man säga!
Har torkat bajs i nacken på honom idag för det gick igenom både blöja och kläder. Rätt äckligt faktiskt.
Så nu har jag säkrat upp sängen med plastad frotté och badhanddukar.
Hopas verkligen inte att han bajsar i natt....
Åkte till Willy:s och köpte blåbärspuré så nu har han smakat det för första gången och det verkar han gilla!
Trots att det ännu tar en ny vändning i "sjukskrivningen" så känner jag mig lugn och det måste bara ta tid för honom att må bra igen.

Jag ringde och friskanmälde mig till Försäkringskassan idag då de är min "arbetsgivare" just nu, som de så fint uttrycker sig. Och Jonas har vi anmält att få Tillfällig Föräldrapenning. Det kan man tydligen få 60 dagar/ barn och år. Vet inte exakt hur det fungerar men Försäkringskassan sade när jag ringde och frågade att det var det Jonas skulle begära då både jag och Adam var sjuka. Så det var ju bra, man sparar i alla fall några föräldrardagar till ett senare och mera välbehövligt tillfälle :-)


Sol är härligt!

Man kan ju tro att man är i Karibien:-)
Så ni ser på bilden har vi 20 grader varmt här ute i Kållered!
Ibland till och med 30! Helt underbart!


Och som ni ser här har vi nästan ingen snö kvar, sommmar sommar sommar!



Dekorerat fint i vardagsrumsfönstret med en lampa! (LAMPA)



Den karibiska solen lyser genom köksfönstret!



Nu var jag väl lite rolig?!?
Hihihihihi
Det tyckte i alla fall jag!

Kramizar!

Mammas Hjärta!

Idag har Adam och jag varit och hälsat på Märta våran nya BVC sköterska. Hon tyckte Adam såg fin ut trots att han mår så dåligt. Andningen var helt om, han hade gått upp 100g sedan i lördags vilket är KANON och han såg inte uttorkad ut. Så sammanfattningsvis är det bara att fortsätta som vi gör och vänta ut att de här tre veckorna ska gå förbi så att han blir bättre. Längtar till att min lilla prins ska få tillbaka sin aptit!



Bvc

Då har jag bestämt att vi ska byta BVC!
Våran BVC vi har haft hela tiden inne i stan/ Kungshöjd har så stor arbetsbelastning, så när man väl vill ha råd och hjälp får man den aldrig känns det som. Ringde dit idag på morgonen och får en tid att de ska ringa upp 15:05?!? Lite sent eller? Så är det varje gång eller så ringer de upp en till två dager senare! En gång ringde jag inte utan hittade infon på egen hand istället, men valde att berätta vid nästa tillfälle. Och då frågar våran sköterska Efwa - Men varför ringde ni inte då? Fattar inte hur de ens "vågar" fråga den frågan då man aldrig får tag på dem.
Var i alla fall inne i Kållered Centrum idag och gick förbi BVC där. Gick in och fick prata med Märta ( BVC sköterska) som har "våran" sida om E6:an. Första intryck var KANON! Har en tid hos henne med Adam imorgon10:30 och har stora förhoppningar om att få råd och äntligen veta hur jag ska få min son på bättringsvägen. Och framförallt tillbaka hans aptit igen!

Otur

Jag undrar bara hur mycket jävla otur man kan ha?!?
För detta är fan inte roligt någon stans!!!

Igår åkte vi in till Akuten igen med Adam, för vi hade inte fått i honom någon mat på typ 20h och han spydde 3ggr på kort varsel.
Så nu är våran nya fina soffa nerspydd och klar, så om någon har någe bra tipps om tyg möbeltvätt är det välkommet!
När vi väl var inne på akuten kom de fram till att Adam är magsjuk och det inte hade något med detta RS virus att göra. Och att Adam hade RS virus inne på akuten brydde de sig inte om för fem öre så det var bara att smitta de andra bäbisarna som satt med oss i kräk väntrummet!
Adam belv förmodligen smittad av magsjuka då vi var inne på akuten senast. Och nu färstår jag och Jonas varför vi har varit super dåliga i magen....:-(

Fast Adam är så liten får man ingen hjälp och man känner sig så hjälplös! Vi försöker nu få i honom socker salt vätska, sedan när han verkar behälla det får vi börja lite smått med maten vi brukar ge honom. Men så långt har vi inte kommit än. Vi vägde Adam på akuten igår och han hade gått ner 230g på 3 dagar!

Hoppas att han börjar bli bättre snart!

Adam håller humöret uppe:-)


Man kan säga att det snöar en hel del!


Jonas skottar snö i 190:-)


Bil som fastnar framför våran uppfart


Snö

Som sagt har det snöat en hel del, så här såg det ut utanför våran balkongdörr i förmiddags.


Tur att det finns hjälpmedel:-)

På Sjukhuset fick Adam andas in adrenalin.
Man sätter masken över näsa och mun, så ska barnet andas in ångorna.


Adam tar en tupplur på sjukhuset




Med oss hem fick vi med oss en typ astma spray för barn om vi märker att Adam behöver hjälp med andningen



De har gjort den så fiffig att det är en "anka" man sätter över mun och näsa:-)



Just nu tar prinsen en sov paus på soffan:-)



Dag 2

I natt sov Adam bredvid Jonas i stora sängen och jag sov i kontoret. Blir nog så i natt igen. Har så ont i halsen på natten när jag ska sova, så jag är uppe minst en gång i timmen och snyter mig och dricker vatten för halsen. Har till och med knaprat lite alvedon. Adam kan i alla fall sova precis som vanligt trots att han är sjuk. Han hostar bara lite då och då i sömnen. Och trots att han är så sjuk är han på ett jätte bra humör, han gnäller inte alls lika mycket som sin mamma, hehe

Nu har snökaoset börjat här i Kållered, ska bli intressant och se vart all den smälta snön ska ta vägen sedan....., då kommer det väl bli Tv inslag om översvämningar och liknande. Rätt drygt med så här mycket snö när man bara är van vid att gå i slask på vintern. Men med facit i handen har jag nog massor av snö än slask faktiskt. Men nu vill jag ha vååååååååååår! Så snart jag känner mig bättre ska jag åka till blomsterlandet och köpa lite lökar och plantera i stora krukor för uppodling istället för att spätta ner dem i marken i år. Tror nämligen att snön kommer ligga kvar för länge.... Sedan är det väldigt roligt också :-)


Vi ses efter den 11 mars!

Ja, det blev ju inget blogginlägg igår.....
Vi åkte nämligen in till barnakuten med Adam. Han hade hosta och svårt att andas.
Klockan 15:00 kom vi dit. Han fick andas in adrenalin som skulle hjälpa till med andningen.
När kl var 22:00 var han fortfarande inte bra så de ville släppa hem oss. Då blev Adam inskriven.
Och eftersom jag inte gillar sjukhus speciellt mycket valde vi att Jonas sov över med Adam på sjukhuset och jag åkte hem. Bättre stöd kan inte Adam få än av pappa Jonas, jag vet för jag har ju själv varit där!
I förmiddags kl 10:15 åkte vi hem från sjukhuset med ett stopp för ett läkarbesök för mig. Fick träffa en öron, näsa, hals specialist. Han bedövade min näsa och förde ner en slang med en kamera i. Och kom fram till att jag har bakre bihåleinflammation och stämbandsinflammation! Yey för mig! Så en pencilinkur på 10dagar blev resultatet. Till Adam fick vi med oss en inhalator som vi kan ge själva till honom upp till 10 gånger per dag om han skulle behöva. De beskrev det hela som barn astma som är väldigt vanligt för mindre barn när de blir förkylda.
Klockan 16:00 nu på eftermiddagen ringde de från sjukhuset och meddelade att Adam hade testat positivt för RS viruset! Fan, fan, fan! Detta innebär att det kommer att bli en väldigt långrandig förkylning och får inte träffa barn under 2år på 2-3 veckor! Så ingen roadtripp, babysim, undervatten fotografering och trevliga fika dejter:-(


Info om RS viruset som jag hittade på: www.vardguiden.se

RS-virus hos barn

RS-virus orsakar årliga epidemier. Infektionen börjar som en vanlig förkylning, men svårigheter att mata barnet kan vara det första tecknet på infektion hos barn upp till en månad gamla. Slemproduktionen blir efter hand riklig med bubblor kring näsborrar och mun. Om ett litet barn får en förkylning som utvecklas med kraftig hosta och andningssvårigheter bör du uppsöka närmaste akutmottagning.

RS-virus orsakar årliga epidemier under vinter och tidig vår. Vartannat år brukar epidemin komma tidigare under höst- och vintersäsongen och drabba fler barn.

RS-virusinfektioner drabbar människor i alla åldrar. Spädbarn och riktigt gamla människor som drabbas av RS-virus riskerar att få lunginflammation som kräver sjukhusvård. Hälften av de barn som vårdas på sjukhus för RS är under två månader gamla, 80 procent är under sex månader. Övriga åldersgrupper får oftast lindrigare snuva och hosta.

RS-virus smittar vid nära kontakt, till exempel inom familjen eller på dagis. Spädbarn smittas nästan alltid av äldre syskon. Alla barn drabbas någon gång under sina första levnadsår. Den som har haft sjukdomen blir inte immun och kan därför bli sjuk igen, men besvären blir då lindrigare. Däremot kan man sprida smittan vidare, speciellt till dagiskamrater och småsyskon.

Symtom på RS-virusinfektion

Från smittotillfället tar det tre till sex dygn innan sjukdomen bryter ut, ofta som en vanlig förkylning med nysningar och rinnande näsa med slembubblor. När ett barn drabbas av RS-virus under sin första levnadsmånad kommer insjuknandet ofta smygande, med sakta ökande trötthet och minskande aptit. Feber är vanligt men inte ett dominerande symtom. Sedan kommer den typiska hostan som kan påverka andningen. Barnet sväljer ned slemmet och kräks sedan upp det – det normala sättet för små barn att göra sig av med rikligt slem från luftvägarna.

Den svåraste perioden kommer efter fyra till sex dagar. Andningen kan bli ansträngd och väsande. Hostan är värst när barnet vaknar efter att ha sovit en stund och samlat på sig slem i de nedre luftvägarna. Barnet kan ha svårt att få i sig tillräckligt med näring och vätska.

Symtom på allvarlig sjukdom

Rosslande snabb andning, blekhet och slöhet kan vara tecken på att sjukdomen har blivit allvarlig. Om barnet blir slappt, blekt och utslaget av hostattackerna är det ett varningstecken. Blir barnet däremot ilsket, sprattlande och rött i färgen visar det att det finns krafter kvar. Amningen kan bli problematisk om spädbarnet är trött, täppt i näsan och har svårt att andas.

Symtom på uttorkning är slöhet, minskad urinproduktion och viktnedgång. Barnet ska producera minst två kisstunga blöjor per dygn. Torr blöja efter 8–12 timmar är ett varningstecken. Uttorkning gör slemmet segare och svårare att hosta upp, och det leder lätt till en ond cirkel med allt svårare besvär.

Sjukdomen brukar gå över på två veckor, men många barn kan hosta lång tid därefter. Vissa av de barn som varit så sjuka att de behövt vårdas på sjukhus för RS-virus kan få nya andningsbesvär i samband med förkylningar under några år efter infektionen.

Smitta

RS-virus smittar mest i början av sjukdomen. Viruset är mycket smittsamt och smittar vid nära kontakt med infekterade personer, genom kontakt med föremål där smitta hamnat och ibland genom inandning av små droppar från hostningar och nysningar.

Infektion uppstår framför allt när viruset kommer i kontakt med slemhinnor i näsa, mun och ögon, som till exempel när man petar sig i ögat eller stoppar fingararna i munnen efter att ha fått smitta på händerna.

Viruset kan överleva åtminstone ett halvt dygn på hårda ytor som exempelvis dörrhandtag eller leksaker.

Det finns inget vaccin mot RS-virus.

Förebygg smitta

Spädbarn

  • Om ditt barn är under sex månader, undvik så långt det är möjligt kontakt med förkylda personer. Att hålla isär syskon går knappast, men barnkalas eller förkylda vänner och släktingar kan man försöka att undvika.
  • Undvik folksamlingar i förkylningstider.
  • Var extra noga med handhygienen när du har spädbarn, särskilt när du själv är förkyld eller om du har äldre barn som är förkylda. Tvätta händerna ofta och noggrannt med tvål och vatten.

Det går inte att förebygga RS-virusinfektion genom amning.

Egenvård

Om ditt spädbarn får en förkylning som utvecklas med kraftig hosta och andningssvårigheter bör du uppsöka närmaste akutmottagning.

Om du vårdar ditt barn hemma:

  • Hjälp barnet att hålla luftvägarna rena. Det gör du genom att ta upp, klappa om, vrida och vända på barnet.
  • Om barnet har mycket snuva kan du behandla med näsdroppar eller koksaltlösning som finns att köpa receptfritt på apoteket.
  • Ge barnet mycket att dricka. Fortsatt amning är mycket viktig. Om du är tveksam om vikten kan du be att få väga barnet på barnavårdscentralen efter att de andra barnen gått hem därifrån.
  • Om barnet blir medtaget av febern eller har ont när det hostar kan du ge receptfria febernedsättande och smärtstillande läkemedel.




Vill inte vara sjuk!

I natt small det till i halsen på mig, jag har så ont! Det är riktigt synd om mig. Och det är bara halsen vilket är lite konstigt. Så Adam och jag är hemma krassliga tillsammans:-(
Hoppas bara vi blir friska till på lördag, men det ska väl inte vara några probelm? Eller?

Vill bara visa mina Sörmländska vänner att det snöar mycket i Göteborg! :-)


Vinnaren av Melodifestivalen 2010 är.......

Eric Saade!
Kom ihåg att du såg det här först, hihi

Gillade hans låt jättemycket, man kan säga att det är en Elin låt:-)


Roligt på babysim

Igår var det ju babysim och då skulle föräldrarna ha på sig simglasögon, så att barnen skulle vänja sig att det fortfarande är deras föräldrar med simglasögonen på. Man fick även dyka tillsammans med barnet under vatten om man ville. Visst är jag söt? hehe


Detta är kärlek det!

Dagen efter vårat bröllop 2008 så tog jag hand om all murgröna i bordsdekorationerna och planterade.
Idag är det en vacker krukväxt i vårat hem!
Det är våran "kärleks planta", hihi
Visst är den fin?


Tröttisar

Så här dåg det ut hemma hos oss i lördags när jag höll på som en bålgeting, hehe
Visst ser det skönt ut? Helt underbart!


Valentine´s Day

Idag på babysimmet var Adam lite trött och inte ätit så bra innan. Så det var kanske inte det roligaste babysimmet hittills. Så länge han fick suga på en leksak i vattnet var allt bra och så fort jag tog bort den från munnen började han skrika. Tror att kanske Jonas har smittat honom lite, han var lite varm och hade 37,8 ikväll innan han gick till sängs. Hoppas det bara är temporärt.

Jonas och jag var ju då på bio idag med resten av alla Göteborgare! Vad mycket folk det var helt otroligt!
Vi såg Valentine´s Day. Filmen är helt självklart en Elin film men inte en tipp topp film. Ger den en 3a av 5 möjliga. Filmen var bra men lite för mycket Valentine klyssjor. Vet riktigt inte vad jag hade förväntat mig så här i efterhand om en film som heter Valentine´s Day men det var inte så här.
Mc Dreamy var otrogen och Mc Steamy var bög:-) hihi

Babysim

Idag är det dags för babysim igen! Denna gången ska Jonas inte bada då han är förkyld. Så det blir jag och Adam i 30 minuter:-) Det blir väl ett dyk eller två sedan ska vi nog fortsätta med badringen som det avslutades med förra gången! Det ska bli jätte skoj:-)

Sedan  i eftermiddag är det ju bio dags, lite rädd för att jag har för höga förväntningar på bion. Så vi får se, hehe

Pannkakor!

Jag är bäst! Har precis gräddat pannkakor och det är första gången jag lyckas! Alla blev super!!! Så nöjd!
Och jag provsmakade inte en enda under tiden för jag hade inte hjärta att förstöra en av mina underverk, hihi

Awesome

Snacka om att jag känner mig duktig idag, har hunnit med så mycket!
Nu på eftermiddagen har jag gjort köttfärspuré, sötpotatis & palsternacka puré, morotspuré till Adam.
Jag skulle göra fisk puré också men jag glömde köpa fisken!!!!!!!! Så irriterande!
Adam fick smaka lite köttfärspuré och det var inte poppis, hehe. Det åkte ur munnen fortare en kvickt :-)
Önskar att jag hade filmat det hela, får göra det imorgon.

Köpte glass till sjuklingen så det har han fått i sig idag. Ikväll ska jag vara snälla frun och göra pannkakor!

Nu ska jag ta time out och lägga mig i soffan med resten av familjen.
Kramiz

Superduktig

Nu på förmiddagen har jag varit superduktig och städat hela huset från topp till tå!
Dammat, damsugit, våtttorkat ni vet allt det där man måste göra!

Sedan rollade jag alla Adams leksaker så som lekmattan och babygymmet. Man kan säga att det bara suger åt sig skiten. Men de här rollarna, vad dålig kvalité de har. Förstörde två stycken! Oups, hehe.

Upptäckte också att persiennerna i sovrummet inte var städade när vi flyttade in. URK!!! Min gröna dammtrasa blev brun! Fy vad äckligt! Sedan gav jag mig på de flammiga speglarna som städfirman har på någor vänster lyckats med. Och efter ha sprayat MASSOR av fönsterputsmedel tror jag 50% av det kladdiga gick bort. Så några gånger till så ska det nog bli bra sen.

Nu är det bara jag som ska hoppa in i duschen så jag blir fräsch!

I eftermiddag ska jag åka till Coop och handla lite. Ska handla tillbehör så vi kan göra kött & fisk puré till Adam.
Sedan httar man ju alltid något mera man kan handla, hehe

Tyvärr kom vi inte iväg till Christian idag som fyller år, då Jonas är superförkyld! Vi får se hur det bli för Jonas del med babysim och Bio imorgon. Men vilket fall som helst ska jag bara se den där bion, så då åker jag in själv och ser den. För den verkar så superbra! Men en förkylning kan ju inte hålla på hur länge som helst, så jag hoppas att han mår bättre imorgon!


5 månader gammal, tredje veckan!

Lite info jag hittade på www.babycenter.com om Adams utveckling:-)


Sitta själv
Nu rusar den fysiska utvecklingen framåt. Om du lägger bebisen på mage kommer den att sträcka på armar och ben och böja ryggen bakåt och i ryggläge kommer den att lyfta på huvud och axlar. Bebisen kan eventuellt sitta upp korta ögonblick utan stöd -- men håll dig i närheten och se till att omgivningen är mjuk och vadderad ifall balansen plötsligt skulle tryta. Uppmuntra lek på magen, eftersom det stärker nackmusklerna och bidrar till huvudets stabilitet när bebisen lyfter på huvudet för att titta framåt/uppåt i den positionen. Om du håller bebisen under armarna med fötterna på dina ben, kommer den att börja "studsa" med benen. Att plocka upp föremål och stoppa dem i munnen är nu normalt inga problem.


Stark nog att hålla flaskan själv?
Om du ger urpumpad bröstmjölk eller bröstmjölksersättning i flaska, så kanske du upptäckt att bebisen kan hålla flaskan själv. Men det är lite tidigt att försöka sitta själv på det sättet, det passar bättre någon gång från sex månader och framåt. Det är bättre att ge närhet under matningarna än så länge -- snart nog kommer din bebis att vilja "göra själv" och börja kämpa emot när du vill kramas och pussas. Passa på och mys nu. Bebisen kanske börjar visa intresse för maten du och andra äter nu, men fram till sex månaders ålder ger helamning (eller ersättning) allt din bebis behöver.


Örnblick för småsaker och nyansskillnader
Nu blir bebisen bättre på att se små objekt och följa saker med blicken. Den kan kanske också känna igen saker även om den bara ser en liten bit av dem -- och där har du grunderna till kurragömmalekar som kan lekas under kommande månader.


Spetsa öronen!
Nu kan din bebis höra varifrån ljud kommer och kommer snabbt att vända sig mot källan till nya ljud. Av någon anledning verkar det rasslande ljudet av en nyckelknippa tilltala många barn. Klockspel är också ofta omtyckta. Du kan finna att bebisen tittar noga på din mun när du pratar nu och försöker kopiera konsonantljud som "m" och "b". Femmånadersbebisar brukar lystra till sitt eget namn. Se hur bebisen lystrar om du nämner dess namn i konversation med andra, eller vänder på huvudet om du ropar.



Tidig morgon

Det är inte varje dag jag och Adam är fullt påklädda och är ute genom ytterdörren 08:30 på morgonen! Men det var vi idag. Vi gick till ikea för "MORGONMÖTE" om barnsäkerhet och gratis frukost. HRL biten var intressant men att deras barngrejor är säkra visste man ju redan! Fick ett presentkort på 50% om man köpte en sovpåse idag och det kunde jag ju bara inte låta bli. Så nu har Adam en sovpåse:-)
Shoppade även lite grejor till Lina efter beställning när vi ska åka upp till dem om en vecka! Det ska bli så roligt:-)

Visst är sovpåsen fin? Man ska tydligen ha den istället för ett täcke, får se hur det fungerar för oss.

Alla Hjärtans Dag

Då var det bokat och klart!
På söndag kl 15:10 ska Jonas och jag gå på bio.
Jag fick välja film och gissa vilken vi ska se????
Valentine´s Day förstås!!!!!!!!!!
Yey!



:-)

Från -17 till +20 på termometern utomhus!
Gjorde en liten tabbe i morse och tände en brasa för att det var sååååå kallt, inte kunde jag veta att solen skulle ligga på fönsterna hela dagen idag! Så nu har jag fönstret öppet så att man kan andas, hehehe
Typiskt mig:-)

Det plingade på dörren idag och där stod det en kille som levererade våran skrivare! Så nu har jag en sprillans ny skrivare 2 dagar efter jag ringde hemlevererad till dörren! Jag är fortfarande i chock över att det gick så smidigt!
I love Lexmark!

Fint när solen lyser!


Kallt!!!!!!!!

Idag när vi vaknade sade min dator att det var -17 grader! Tänkte direkt att det måste vara fel! Så jag gick till våran utomhustermometer och den visade -17, så det är -17 ute! Brrrrrrrrrrr
I huset hade vi endast 19 grader så jag har tänt en brasa för att spara lite enegipengar, fick en saftig avstämningsräkning från Sixten Camps :-( Men förhoppningsvis sparar vi väl in de pengarna på sommaren, så om man slår ut allt på ett år blir det väl lite mera humant, hehe
Jag och Adam tänker i alla fall inte ta någon långpromenad idag som vi gjorde igår, det är för kallt! Men förhoppningsvis om vi får skjuts, så ska vi till öppna förskolan idag för första gången:-)


Trötter

Ja, tro det eller ej så ska jag nu stänga av datorn och gå och lägga mig zzzzzzzzzzzzzzzzz ska bli sååååå skönt!
Jonas gick till sängs kl 20:00 och Adam 19:00, hehe
Så jag är sist uppe! Det var länge sedan det hände kan jag säga.
Har en känsla av att det kommer att bli en TIDIG morgon!
Natti natti

Libero

Idag har jag varit och hämtat 6 månaders paketet från Libero på Lindex (up & go).
Det får man om man anmäler sig på Liberos hemsida som medlem!
Mycket glatt överaskad angående innehållet:-)
* Up & Go blöjor
* Wet wipes
* Baby wash & lotion
* Engångs haklappar
* Bindor
* En boll
* Ett par strumpor
* Rabattkupong på Lindex naturligtvis
= Gratis är gott! Flera sådana paket tack!

Sprattel


Lexmark

I slutet av december köpte vi en ny skrivare med märket Lexmark. Vi öppnade aldrig förpackningen utan tänkte det var onödigt då vi skulle flytta. Förra veckan öppnade vi förpackningen och skulle installera den...., naturligtvis var den TRASIG!!! Jonas äker till Netonnet där vi har köpt den för att reklamera den. Eftersom det var längre tid än 14 dagar sedan vi köpte den så kunde inte de byta till en ny skrivare på direkten. (typiskt) Det tippsade Jonas om att han INTE skulle lämna in skrivaren hos dem utan han fick ett nummer att ringa istället. Det skulle gå fortare så.
Jag ringde idag till Lexmarks servicenummer. Vi provade med att resetta den men det fungerade inte. Då sade killen i telefonen. - Din skrivare verkar vara trasig......, kan jag få serienumret? Ja då var det klart din nya skrivare kommer den 15. Jag frågar -15? Han svarar -15 februari. Jag säger - Det gick fort (förvånad) Han säger -Det kommer då en ny skrivare och ni flyttar bara över tillbehören från den skrivare ni har idag och sedan kan ni ta eran gamla skrivare till återvinningcentralen. Jag säger - Tack så mycket! Vi lägger på. SNACKA OM VÄRLDSKAP I VÄRLDSKLASS!!! Det var länge sedan jag blev så positivt bemött av ett företag, jag var i chocktillstånd efteråt att det gick så smidigt......! (fråga Emma hon var här, hehe)

Vinter

Idag har Adam och jag varit ute på promenad!
Tog lite fina kort...

Utsikt ner till Willys


Vackert


Vi har grymt nära till Willys, inte ens för mig går det på 5 minuter, hehe


Vårat fina hus!


Visst är det fint?


Uppfarten med en massa snö




Idag har Adams kompis Albin varit på besök, då måste man vila efteråt..... :-)
Och jag får lite data tid, hehe

Tillbaka till vardagen...

I natt har Adam börjat snurra runt även i sängen, för när vi gick och lade oss låg han på tvären och i natt har han även snurrat runt på mage. Han kanske drömde en mardröm eller något....., vem vet....., hehe

Ja, i morse började Jonas arbeta igen. Han  planerade att ta pendeltåget till jobbet för första gången och det skulle gå 08:13, men det var försenat och kom inte förrän 08:53! Seg första gång alltså!

Här hemma varvar Adam och jag med att leka och att sova. Under tuppluren mellan 08:30 odh 09:00 började torktumlaren köra sin trudelutt! Adam vaknade inte men jag gjorde det och jag är väl också värd en tupplur, hihi. Är så irriterad över att den låter va? Normalt sett låter den bara när torktumlaren är färdig och sedan en påminnelse 30 minuter efter. Men denna gången slutade den aldrig!!! Då var det dags att tömma vattenbehållaren! Måste få bort denna trudelutt på något sätt. Har ringt Electrolux idag och de visste inte men de skulle undersöka saken om det gick att göra något åt! Så jag hoppas de ringer tillbaka med positiva nyheter:-)

Adam dyker! Yey!!!


Simmar!


Karusell


Babysim

Nu har vi varit på babysim och det är alltid lika kul!!!
Denna gången hoppade jag över att simma så att vi kunde få lite film på hur duktig han är.
Jonas tog kort på mig och Adam innan det började och då kissade Adam på mig!!!
Då  funderar man ju på hur mycket babykiss det måste finnas i bassängen, urk!



Melodifestivalen

Tittade aldrig på melodifestivalen igår kväll, spelade in den istället. Så nu på morgonen har jag snabbspolat igenom hela och tittat på "high lights" som jag ville se. Helt underbart med inspelningsbar box!
Måns Zelmerlöw var jätteduktig som programledare, avslappnad trots liten erfarenhet.
Dolf Lundgren show var bra men undrar om det var play back eller inte, det måste det väl ha varit eller?
Salem Al Fakir har en helt underbar låt, lyssnade typ 15 sekunder och förstod att den skulle gå vidare, hihi
Ola är ju bara same old samo....= allt låter lika.

Babysim imorgon igen! Yey!

Imorgon är det dags för babysim igen! Denna gången ska Jonas bada själv med Adam och jag ska vara bredvid och filma & ta kort! Vi måste ju ha lite bildbevis på hur duktig han är. I kväll har Adam och Jonas plaskat ihop i badkaret och övat på ett dyk, så vi är beredda för ännu ett dyk imorgon. Adam ska ju vara bäst i klassen, hehehe

Adams dop!


Duktig kille!


Mammas prins!


Solen lyser!

Nu runt lunchtid var Adam och jag ute på våran första promenad här i området sedan vi flyttade hit. Helt underbart! Solen lyser och jag gick utan vantar hela vägen och frös inte alls. Lite tungt att dra barnvagnen genom snön dock. Adam verkar trivas i sin sittdel till vagnen också och gud vad termosäcken håller värmen bra!
Men att hitta här runt i kring gör jag inte. Jag gick rakt fram på en väg och vände......, skulle nog behöva kolla på kartan på eniro för att hitta mig en bra promenadslinga....., eller också kan jag ta den enkla vägen och fråga min granne, hehe
Nu i eftermiddag ska jag göra min första helstek! Har fått direktiv av Jonas hur jag ska göra så det ska nog gå bra. Det kan ju inte bli mera än oätligt. Mohahahha


Adam leker i sitt babygym:-)


Pyssel och lite till

Idag har det varit en kreativ dag!
Vi har fixat i köket, fått igång larmet, satt upp en hylla för centerhögtalare, skruvat dit en trappgrind och fått upp Adams lampa som kom med posten idag!
Vi känner oss rätt duktiga faktiskt:-)

Adams fina grind som jag har valt ut och den kom dit efter blod, svett och tårar, hehe

Mumsigt att bita på fötterna:-)


BVC

Idag har vi varit på BVC och fått 2a vaccinationssprutan eller kanske ska säga sprutor för det är en i vardera ben! Hoppas det går bra även denna gången så att han inte får feber och så, men det får väl kvällen utvisa.
Min prins väger 8300g och är 68,5cm lång! Stor kille:-)

Lampa

Har beställt en lampa på nätet till Adams rum. Så söt! Stilren med en nalle på:-)
Visst då?


Stolt pappa!

Adam somnade med sin Blåvitt halsduk...., mysmys


Sommaren med Göran!

Igår kväll såg jag & Jonas Sommaren med Göran! Helt klart den bästa svenska filmen jag har sett på mycket länge. Den uppfyllde alla mna förväntningar och många klassiska svenska skämt!
Jag ger filmen 5 poäng av 5 möjlga:-)



Så roligt när han rider på en islänning...., ser så dumt ut, hahahahaha

tidigt tidigt!

Nu har jag & Adam skjutsat Jonas till Centralen....., tidigt tidigt! 3e natten Adam sover hela natten, från 19:30 till 05:22 önskar bara att han kunde i alla fall sova till efter sex....., det är stor skillnad på att gå upp före sex än efter. Men men jag slipper gå upp på natten i alla fall:-)

I vårat parhus omräde ligger det så sjukt mycket snö så det ser ut som man är i en stugby uppe i Sälen eller något liknanade. Helt otroligt! Mycket länge sedan jag upplevde så här mycket snö! Funderar på att införskaffa mig ett par stövlar så inte fötterna blir plaskvåta när det börjar att töa. Det är väl en bra idé? Någon som har sett ett par lila gummistövlar kan ju säga till, hehe.

Nu när Jonas är i Malmö ska mormor & morfar sova över här och hålla oss sällskap, det ska bli riktigt trevligt!

snö:-(

Snälla sluta snöa nu!!!
Flyttade söder över för att slippa snön och nu är det som att vara tillbaka i Sundsvall igen! Blä!


Gröt

För fyra kvällar sedan så började vi med en hel portion gröt enligt förpackningens storlek till Adam. Då får han gröt, katrinplommonpuré och vatten och han bara älskar det! De tre första nätterna sov han till 03:50 på natten istället för 01:00, då han drukar få sitt nattliga mål och i natt hände det!!! Han sov från 19:30 igår kväll till 06:00 i morse. Helt otroligt! Får se vad som händer i natt....., spännande!


Åkte till IKEA idag för att köpa en hylla över tvn för att ha centerhögtalarn på och en plastmatta som skydd för kontorsstolen. Kollade på internet innan att det fanns i lager och vilken gång & fack det fanns i. När jag väl kom till Ikea var det SLUT!!! Så irreterande va?! Tur att man inte har så långt till Ikea numera och jag fick ju en massa annat inhandlat som inte stod på listan också, hehe


RSS 2.0