Adam och Pappa åker snowracer!


Snowracer

Idag var vi ute för Jonas & Adam skulle åka snowracer och shit vad det var roligt;-)


Vinter i Kållered


Finklädd för släktträff men Jonas kusiner


Mycket paket blev det...... och gissa vem som fick flest paket?

Svaret är naturligtvis ADAM!


Hittade perfekta paket som man kunde sitta på som en pall!



Roligt att öppna paket när man fattade att det fanns roliga saker i dem också!


Leka i kartongen var nästan roligast, hehe


Av mormor & morfar fick Adam en trumma, och jag tar väl i om den var hel i 5min:(
Adam tog en trummpinne och spettade den på en gång, men gud vad roligt det var att trumma på den.
Så lite äldre måste han nog bli innan nästa trumma införskaffas.

Glada tomtar

Tyvärr fick jag aldrig jonas på bild med tomteluva,, men lika gald är nog han för det;-)


Julen 2010

Våran fiiiiiina julgran som går i rött & lila



Dukningen


Julbordet




Tack Lindex!

För några dagar sedan kom det en 50% på valfritt damplagg från Lindex. Då tänkte jag att jag skulle unna mig ett par jeans som jag verkligen behöver. 299kr ordnarie pris, så då blir det ju 149kr för dem tänkte jag. Jag har mina jeans går fram till kassan och lämnar fram Lindex Club kort och rabattkupongen. Hon läser in jeansen, drar kortet, stämplar in rabattkupongen och säger 75kr tack. Jag säger ok. Betalar. Går ut och tittar på kvittot. Då har sträckkoden på jeansen gått in som underdel 150kr och 50% rabatt på det. Så det är ju billigare än Ullared detta. Fiiiiiin julklapp till mig själv:-)
Så tack så mycket LINDEX! =)

Inskolning

Idag var jag förbi dagis för att hämta tiderna för inskolningen. Vi hade ju ansökt att få börja den 11e men det blir den 10e;-) Allt vi fick var papper med tiderna samt en lapp med frågeställningar om saker det kan vara bra att veta om Adam. Inget annat. Jag förväntade mig en lista på kläder och en presentationslappa av dagiset för det fick våra grannar när de skolade in deras son, men inte vi. Jag frågade henne om kläder och så vad han skulle ha. Men det var inte så noga, extra ombyte och olika vantar och mössor. Gärna ett ull underställ men det gick lika bra med fleece. Undra varför det är så olika, de kanske vet att jag redan hade läst de där papperna så de inte behövde ge mig dem? hihihi
Vi ser fram emot inskolningen! =)


 

Välkommen till Heljereds förskola!

Heljereds förskola består av två avdelningar, Daggkåpan och Åkervindan, med barn i åldrarna 1-5. Varje avdelning delar upp verksamheten för barnen organiseras i tre basgrupper utifrån. På avdelningarna arbetar förskollärare och barnskötare som ett arbetslag.

Utomhuspedagogisk profil

Heljereds förskola har en utomhuspedagogisk profil. Detta innebär att vi utifrån barnens förutsättningar använder skogen och naturen som ett pedagogiskt rum, där barnen lär och leker samt äter lunch vid ett par tillfällen i veckan. Övriga tillfällen använder vi vår inspirerande gård och välplanerade inomhusmiljö som utgångspunkt för lekfullt lärande. Heljereds förskola är byggd för att tillmötesgå barnets behov och stimulera nyfikenhet och lärande.


Barnvagnsbyte?

Vi funderar att byta ut våran BRIO barnvagn då Adam inte kan sitta rakt i den.
Den är lätt lutad bakåt vilket gör att Adam kämpar och kämpar för att sitta rakt.
Dags för en sulky? Vi tror det i alla fall.
Jag gillar ju märket BRIO så dessa två sulkys är det jag har tittat på.
Den ena är klassiska Brio Race sulky och den andra är Brio Spin Sulky.
Skillnaden är ju då hjulen fram. Dessa kostar lika mycket på butik Nids4kids 1799kr tror jag det var. Medan andra affärer tar ca 2500 för Race och ytterligare några hundringar till för Spin varianten då den är helt ny.
Undra varför den butiken är så mycket billigare än alla andra?!
Vi har ju svängbara hjul nu och det är ju suveränt i dörröppningar osv, men det ser stabilare utan svängbara hjul.



BRIO RACE


BRIO SPIN



Våran söta tomte:-)


Julgranen

Igår kväll satte jag dit lamporna på granen när Adam var vaken, han var grymt intresserad av lamporna och tyckte de var jätte fina! När Adam sov så passade jag på att dekorera granen. I morse när vi kom upp fick han syn på granan. Sprang fram, plockade bort en julgranskula och gav till mig, jag sa nej och hängde tillbaka den. Så har vi gjort cirka tre gånger nu. Julgranen verkar just nu i alla fall få behålla julpyntet så det är bra. Duktig kille=)


Tröttis

Igår em/ kväll var vi på Liseberg. När vi väl åkte hem somnade Adam som vanligt i bilen och han brukar alltid vakna när man stänger av bilen alternativt lyfter ur honom ur bilen. Denna gång gjorde han inte det utan började bara snarka högre och var totalt avslappnad för han sov ju! Jag pratade med honom och ingen reaktion. Jag lade honom då på hallgolvet för jag tänkte att han skulle vakna av sig själv. Efter 10min hade han fortfarande inte vaknat så då fick jag väcka honom. Hur söt som helst =)

Adam ska bli ett blåbär!

Idag var jag, Jonas och Adam på dagis och hälsade på innan starten den 11 januari.
Vi släppte ner Adam på golvet, Adam sprang iväg och lekte med de andra barnen. Vi stod och pratade med "fröknarna" under tiden. Så första besöket gick helt enligt förväntan för oss.
"fröknarna" sa då ses vi i februari...., då sa vi nej vi har plats från den 11 januari. Efter letande i en och samma pärm efter ett tag hittade de pappret som det stod 11 januari på men de alla visste ju att det var februari från början. Jonas och jag tittade på varandra och sa ok men för oss har det alltid varit 11 januari.
De minsta dagisbarnen heter blåbär och det finns tre olika grupper på dagiset. Blåbär, Hjortron och Lingon.
Dagiset var jättefint och det fanns allt där verkligen, väl genomtänkt. Denna avdelningen har bara varit öppet i ett år. Det enda jag har kvar att köpa till Adam inför dagisstarten är ullstrumpor vad jag vet om i alla fall.
Eftersom de trodde vi skulle börja i februari hade de inte inskolningspapperna till oss när vi kom dit, utan de skulle ringa så jag kunde komma och hämta dem när de var klara. Rätt bra och veta vilka tider och så det är som gäller.
Sedan antar jag att det kommer lite mera information, men det mesta har jag koll på tack vare Therese som har Adrian som går på samma dagis. Adrian och Adam hamnar i samma grupp och dagis vilket är jätteroligt då de redan har träffats lite innan:-)

Gott Gott!


Mums!


Dop

Idag har jag och Adam varit iväg på komisen Hjalmars dop. Adam kunde naturligtvis inte sitta still så då fick han gå runt på upptäcksfärd;-)



Ibland kom han springandes till mig och nuddade benet sedan stack han iväg igen. Lite jobbigt tyckte Adam det nog var när han tog fel rad lite titt som tätt, hehe




Fika på församlingshemmet

Adam såg en tjej krypa under bordet, då var han tvungen att göra samma sak

Han träffade en annan liten kille som han vinkade åt.

Gott med körsbärstomater!

Och när Adam hade ätit klart gick han loss på bordsduken..... Visst blev det fint?


Hjalmar i fin kostym









Tiger

Adam har ett lejon som favorit gosedjur som heter Tiger. En kompis till mig fixade så att vi fick två extra då de inte går att köpa längre. Bra kompisar man har! :-)

Så här ser ni tiger som utsliten & ny. Problemet vi har bara är ju att Adam är ju inte så dum som man tror utan känner skillnad på dessa tigrar för de luktar ju naturligtvis inte lika snuskigt/ nytt.





Bus;-)

På sistone har det blivit fullt ös på Adam. Han busar med sin stora Koalabjörn. Springer rakt på den, landar på den och kraschar på golvet bredvid! Det är superkul. Mne det fungerar också att sitta på den och peta på näsan.


När jag var på Ullared köpte jag en pall till Adam, som syftet var att han skulle kunna nå upp till handfatet själv. Men placeringen blev i köksfönstret så att han kan titta ut, det tycker han är mycket bättre så;-)


Sedan har Adam lärt sig att klättra på högre höjder...., vill ha allt som står på matsalsbordet. Det vill säga att min dator får inte stå kvar där längre:-( Jonas är nog glad som slipper mitt lilla "kontor" på matbordet, hehe

RSS 2.0