Tomatplantor

Nu är alla mina tomatplantor hemma och har bästa soligaste läget i hela huset. Nämligen vardagsrumsfönstret! Ser fram emot att kunna plantera ut dem om vädret bara kan bli stabilt någon gång. För idag har det gått från typ 27 till 15 grader på bara någon timme. Hämtade Adam på dagis strax före 16, vi gick in och bytte blöja och ut på en gång. När vi kom ut igen var det helmulet och blåsigt:( Så då fick vi ju gå in på en gång.

Morsdag

Igår morse när jag vaknade och gick upp till Adam fick jag ett paket. En gullig lapp och en tavelram var innehållet. <3


Glass!


Leker på hyresrätternas lekplats


Råkade krympa mina strumpor till Adams storlek;-)


Livsnjutaren Adam!

Igår var vi på barnkalas och när det var dags för tårta lutade sig Adam tillbaka och njöt!
Se själva!


Lördag

Nu har jag arbetat två dagar igen som ni kanske har märkt, men nu finns det inga ursäkter längre!
För nu har jag semester i två veckor! Det ska bli så skönt. Jag fyller år snart också, det kanske inte ska bli lika kul men det är roligt att få paket;-) Så det känns rätt okej ändå, hehe

Nu på morgonen har adam och jag varit ute och lekt i pyjamasen så då passade jag på att ta lite kort på mina växtligheter.

Visst är penseerna vackra?


Potatisen kan man se växa när man tittar på den...


Mina rädisor har tittat fram lite


Gräsmattan har återhämtat sig efter vintern och är grönare än aldrig förr;-)



Mina självuppodlade tomatplantor här hemma börjar verkligen bli fina och den ena som inte växte lika bra som den andra har tagit sig. Idag läste jag på fröpåsen och tydligen ska man inte plocka tjuvarna på denna tomatplanta....., vilket jag har redan gjort......, vad händer då? och varför ska man inte plocka bort dem på denna tomatplantan? Trodde alltid tjuvarna skulle plockas oavsett. Men tydligen inte. Hmm.

Sedan har jag hur mycket ogräs som helst jag måste ta tag i, speciellt i min hörnrabatt som bara är full av klöver:( Någon vacker dag inom det snaraste tänkte jag att jag skulle göra ett röj med spaden och gräva upp allt! Verkligen allt! Så det blir ordenltligt rensat en gång för alla så jag kan lättare hålla efter.

Rabarberns blad är håliga och rabarberstängerna är ätna på. Det visar sig att det är åkersnigeln, den absolut svåraste snigeln att bli av med tydligen:( Detta är enligt snigelmedelförpackningens information. Så det verkar inte bli några egenuppodlade rabarber i år i alla fall....., måste döda alla sniglar först. Hur man nu gör det på ett bra sätt.....? Snigelmedlet verkar inte hjälpa eftersom de gärna bar äter på rabarbern och inte på medlet. Ska åka iväg till Plantagen någon dag och kolla om det finns något annat kanske lite starkare medel.... Tråkigt med alla dessa skadedjur!


Sommaravslutning

Idag var det sommaravslutning på dagis, rätt tidigt men jag antar att de tar det nu i maj så att så många som möjligt kan vara med....

Fina teckningar Adam ritat som var med på utställningen:-)


Popcorn fanns att köpa till de äldre barnen


Alla barn gick in gemensamt och ställde sig på scenen för att sjunga för alla föräldrar. Adam blev tillsagd av fröken att sitta där på scenen. Och det gjorde han snällt. Det tog ett tag innan han fick syn på mig men han satt kvar. Sedan sträckte jag ut armarna och då kom han till mig och satt i mitt knä istället och tittade på de andra barnen när de sjöng. Tror inte Adam förstod så mycket av det utan var väldigt blyg på scenen. Så då var det bättre att han satt hos mig och gosade.

Adam sitter längst ner bort mot fönstret vid fröknarna som står upp.


Föräldrar som sitter och tittar på

Försäkringskassan

Idag fick jag ett brev hem från försäkringskassan där det stod att jag hade begärt föräldraledigt från 20 juni till 20 augusti men jag hade bara dagar så att det räckte till 2 augusti.
När jag läste detta fick jag inte ihop det alls eftersom vi har typ 147 dagar kvar för Adam. Så jag ringde upp försäkringskassan...., -ojsan vi har inte registrerat att ni har flyttat dagar mellan er men jag ska meddela det till handläggaren. -Så allt är som det ska nu då? -Jag ska meddela handläggaren -Men hur vet jag att detta blir åtgärdat då? -Jag skriver att handläggaren ska ringa dig. ??? Ok, bara det blir rätt så småningom, men frågan är väl hur många gånger man ska behöva ringa själv?

Syrener

Utanför vårat sophus har vi tre syrenbuskar vit, lila, lavendel. Kanonfint men jag undrar i fall det är lite strategiskt att plantera syrenbuskar utanför sophuset när de luktar så gott och soporna så illa?

Fortsättning följer...

Percis nu är jag och Adam kommer hem från avslutningen på dagis så ringer min tandläkare. Hon säger att hon har rådfrågat specialist och anledningen till förändringen är att hon inte har fyllt roten ända ner och det behövs bara att göras om så kan hon lägga en permanent lagning. Känns inte som min tandläkare är speciellt erfaren men hon är ju snäll i alla fall. Så nu har jag en ny tid den 30 juni och det ska inte kosta mig något, hon skulle slänga in en gratis tandputsning också. Ett lite erkännande på att hon har gjort fel kanske? Så fortsättning föjler.....

Tandläkaren

Att gå till tandläkaren är ingen favoritsyssla jag har men det är ett nödvändigt ont! Idag var det ju meningen att det var sista gången på rotfyllningen. Men varför göra det lätt för sig? Allt gick kanon, hon fyllde rötterna och tog en röntgen att allt såg okej ut. Då upptäcker hon att det har skett en förändring på ena roten som inte såg så bra ut. Därför lagade hon inte permanent upptill på tanden och vill se mig en gång till om fyra månader. För det kan vara så att jag kommer få ont inom fyra månader och då är det ju onödigt att göra en permanentlagning som hon gjorde sist som inte blev så bra. Och om jag får ont i gen kommer hon att skicka en remiss till specialist som förmodligen får göra om rotfyllningen eller gå in och såga bort rottippen som inte vill läka som den ska! Så nu är min fråga, varför ska man göra det lätt för sig?!? Känner redan nu att jag kommer komma till specialisten, för annars blir det för enkelt och det är helt enkelt inte min stil;-)
Fick sitta ett tag och vänta på denna röntgenplåt och då passade jag på att ta ett kort i smyg...., så här snygg är man när man gör rotfyllning....hehe

Alla som kommer hem till mig med lunch får alltid nybakta bullar



Alla var väl kanske att ta i..., detta gäller bara speciellt utvalda;-)

Potatisen växer så att det knakar....


Hela altanen slipad och klar. Vi behöver bara olja en gång till inom kort.


Olivträdet är hemma och finare än aldrig förr!


Penseer, visst är det vackert?


Måndag i full fart!

På förmiddagen storstädade vi hela huset! Så nu är det rent och snyggt igen! Det är en väldigt skön känsla att ha ett nystädat hus.
Vid 13 tiden idag besökte jag kiropraktorn och Jonas satte fart och tvättade altanen med högtryckstvätten.
På eftermiddagen åkte jag till K-rauta för att köpa sandpapper till slipen och de hade även specialpris på pelagonier och då kan man ju inte komma hem utan några stycken (6st) hihi.
K-rauta hade även specialpris på ett barnbord som jag tycker skulle vara checkt att ha hemma. Fint va?

Sedan blev det promenad fram och tillbaka till IKEA för att äta kvällsmat, köttbullar! mums.
Nu är vi tillbaka hemma och Jonas slipar altanen och jag ska förberede mig inför kvällens brf möte.

Adam tittar på pappa när han slipar altanen.



Aroma!

Nu är äntligen äppeltradet inhandlat och planterat!!!
Det blev ett Aroma träd.
Visst är det fint?
Har fotat från alla vinklar;-)



Visst blev det fiiiiiiiiiiiiiiiint?
Jag är supernöjd:-)

Ikea

Idag blev det en tripp till Ikea på förmiddagen med lunch som avslutning. Adam fick leka lite inne på barnavdelningen:-)



För mamma fanns det ju olika sängar att kolla på...., vad som blir bäst när han ska ha en större säng. Fanns flera alternativ men helt klart en favorit för Adam.! Ni kna ju gissa vilken!?

Det var inte så svårt att gissa va? Direkt när han såg denna säng sprang han fram och stortrivdes! Sedan träffade han en liten tjej som han lekte lite med...


Detta verkade som en bra och stabil förvaringslåda...


Efter lek var det dags för lunch! köttbullar, potatismos med lingon och sås!
MUMS!


Efterrätt måste man ju ha för det är ju lördag!
Chokladmouse

Efter lunchen var det dags att gå hemmåt. En jättetrött kille som ville sova direkt vi kom innanför dörren. Så just nu sitter jag och lyssnar på honom genom babymonitorn när han snarkar <3

När han har sovit klart ska vi till Plantagen, en riktigt lyckodag för Adam;-)

OCH JA, han har kepsen på sig innomhus;-) Bättre det så jag vet var jag har den....


Adam sitter på pottan och leker



Kom på att man kanske ska ha pottan nere i badrummet så om han måste akutbajsa så kan man bara putta pottan under honom istället för att behöva skura badkar och alla leksaker efter varje bad då han bajsar....
Det testar vi tycker jag;-)

Tomat

Den ena tomatplantan verkar ta sig ordenltligt i alla fall för den växer och växer! Den började växa i zikzak på tioopen så jag var tvungen att ta bort ampeln över den så att det kan växa fritt uppåt.


Jag fick flytta den ampeln till det andra köksfönstret temporärt tills tomaten kan bo ute...


Varför jag valde att göra på detta sättet och inte bara flytta tomatplantan till ett annat fönster är för att detta köksfönster är det bästa med mest sol i:-)

Önskar Emma lycka till som ska springa Göteborgsvarvet! Heja! Heja!

Som sagt idag är det Göteborgsvarvet och jag och Adam hade inte tänkt att bege oss in bland alla männniskor. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men något bus blir det allt....
När jag arbetar hinner jag inte blogga så mycket, därav inga blogginlägg på två dagar. Men det får ju bli desto mer när jag är ledig istället;-)

Igår kväll efter Adam somnade gick jag ut och vattnade lite i trädgården och hittade naturligtvis lite sniglar att "mosa" också. Gräsmattan har blivit riktigt fin nu vi väntar bara på toppdressfläckarna att växa till sig.

Rabarbern växer men börjar fundera på om det är något djur som angriper den för bladen blir håliga:-(


Magnolian fanns ju här när vi flyttade in så jag vet inte vad det är för sort. Det känns inte heller som den trivs...., för det blir kanappt några blad eller blommor...., hmm
Visst ser den allt lite konstig ut?


Den här växten kommer jag inte ihåg vad den heter, men visst är den vacker?


Det blir mycket röda krusbär och svarta vinbär i år!!!

Pappa! Pappa! Pappa!

Ikväll när jag stod i köket och lagade mat fick Adam syn på vårat bröllopsfoto som sitter på kylen och började säga pappa! pappa! pappa! Tog pallen, puttade den till kylen och klättrade upp för att komma ännu närmare kortet för att peka och säga pappa! pappa! pappa!
Han är ju bara för söt!




Sedan några dagar tillbaka så kom första -MIN! ordet från Adams mun, så det blir roligt framöver när allt ska vara -MIN! hehe


Kassler

Kassler gryta


Adams kassler gryta


Ris som tillbehör




Life as we know it

Igår hyrde jag och Jonas film via SF anytime som finns i våran TV. Jonas var snäll mot mig och valde en Elin Film.
Så vi tittade på denna film som ni ser på trailern nedan. Jag grät och skrattade om vart annat för man känner igen sig i det eftersom dottern i filmen är 1-2 år. Lite för sorgsen för att vara en romantisk komedi tycker jag i alla fall. Men bra = helt ok


Planteringar

Myshörna med lite penseer och pelagonier


Fina lila prästkragar..., kommer inte ihåg vad de heter just nu


Till och med liljekonvaljerna överlevde vintern!


Jonas fyllde upp nya rabatten med lecakulor, planteringsjord och kogödsel!
Gissa hur många säckar det gick åt totalt sett med all?t.... = MÅNGA! :D
Och jag planterade mina kryddväxter efteråt, fint va?


Självsådda penseer dyker upp lite titt som tätt


Nya amplar till framsidan




Midsommarpotatis! Yey!


Penseer :-)





Adam leker på pappas mage:-)



Adam har fått en trehjuling av farmor &farfar!

Han når inte riktigt ner till marken än, men om några veckor kommer han nå ner utan problem och då kommer det bli åka av! Adam tycker trehjuling är jätteroligt. Så tack farmor & farfar :-)


Trädgården

Trots det inte är lika bra väder ute längre så händer det grejor i trädgården. I förmiddags efter jag lämnade Adam på dagis planterade jag lökar, klippte ner vindruvsrankan (för den behöver näring underifrån och klarar inte av det helt själv), fixade mina övervintrings blommor.
Kolla så fint det blev med all murgröna och pelagonier

Och en fick bli en ampel....


Hittade lite fler blommor att fotografera:

Hade tydligen köpt två stycken olika backsippor för en har redan blommat ut och en blommar nu!


Gullviveplantan som jag fick av H & M verkar trivas:-)
Så om ni vill bli av med fler vet ni var jag finns, hehe


Pärlhyacinterna tittar fram

Paj á la Elin


Leksaker

Ikväll har jag sorterat leksakerna och hade hoppats på lite hjälp av busmonstret själv men icke.
Så då tänkte jag att jag fotograferar så att jag har bildbevis på att det faktiskt är gjort så får vi se hur länge det varar.....



Myshörnan blev mycket poulär!
Kålle fick till och med en kram

Kolla Lina vad fina de är!


Och då har jag klipp ner dem och planterat om en gång:-)

Pastagratängen blev godkänd av Adam


När vi kom hem igen gick vi ut på promenad

och jag är väldigt glad över att fångat detta ögonblick!
Adam klättrade upp för trappan vände sig och sträckte upp armarna och tjoade!
Helt underbart, våran lilla Rocky!


gå,gå,gå


Fin omgivning ovanför våra hus


Vårat hus ser ni skorstenen på mellan villorna


Vårat hus, ser ni de svarta molnen? Det började regna strax efteråt.


En glad Adam på väg till vallokalen

och äntligen med en annan keps på huvudet! :-)
 

Födelsedagspresent

Nu har jag äntligen hittat något jag önskar mig i födelsedagspresent och hoppas innerligt att jag kommer få detta av min snälla, söta, rara man = Fjäsk!
Skulle verkligen behöva ett par nya dojor med mjuk dämpning.
Så hoppas, hoppas, hoppas och om någon av er andra är sugna...., så har jag storlek 40;-)


ps, så är de lila också!
= perfekta för mig:-)

Tråkigt väder framöver.....

Röstningen pågår för fullt och Eric Saade ligger för närvarande etta!!!! Jag håller tummarna och förstår inte varför Jonas är så förvånad...., hehe

Men som sagt tråkigt väder framöver:-(

Påvägen hem i bilen


Adams nya frisyr!

Idag kom trimmern fram och klippte av Adams hår, visst blev han snygg?


Blommor hemma efter vinterförvaring....

.... problemet är bara att jag inte har några ytterkrukor, men jag kommer säkert på något smart;-)

Visst är de fina?



Lite transportoffer...., men det är ju bara att plantea så får jag en pelagon till. Smart va?

Ikväll håller vi tummarna för Eric Saade!


Adam äter middag!


Ja! Visst är jag snygg?



ps, Adam hjälpte till;-)

Potatis!

Nu har potatisen äntligen kommit upp över jordytan och jag ska inte fylla på med mera jord, utan nu är det klart. Så nu ska bara blasten komma upp ordentligt sedan har vi potatis till midsommar:-)


Även senstartade magnolian börjar ta fart...


Det är svårt att bestämma sig för vilket äppelträd man ska ha. Just nu lutar det åt FREDRIK.
Fredrik är en ny sort från Balsgård med gulgröna lite runda medelstora äpplen. Mild och aromatisk smak , påminner om Aroma men är lite mer kryddig. Resistent mot skorv, även motståndskraftig mot övriga sjukdomar Är ett äpple lämpligt i hemträdgården. Frukten mognar okt-dec.

Murgröna



Min mamma och pappa vinterförvarar mina blommor som är fleråriga så som pelagonier och murgröna. Så på lördag när Adam och jag ska få håret fixat ska jag ta hem alla blommor! Ska bli kul att se hur de har växt till sig.
Vi har snart en djungel... Underbart!
Glömde, Olivträdet ska naturligtvis med också!
Någon som vill hjälpa till att bära? Frö det kommer att bli en fulllastad V70;-)

Nypolerad altan, nu är det bara det fina bordet som ska fram också!


Rabarbern växer!


Trädgården

Jag hade hoppats på att rådjuren hade försvunnit men idag upptäckte jag spår i min nyplantering:-( Men så länge de inte äter något är det okej;-) hehe



Jonas snickeriverkstad!

Idag har Jonas varit duktig hemma och snickrat ihop mina pallkragar till en enda stor låda.
Enhetligt, elegant och snyggt!
En superöveraskning när jag kom hem efter dagpasset.
Jag är verkligen supernöjd och det ska bli ett sant nöja att odla i dem.
Tack älsklingen min!




Sedan har Jonas även tvättat, spliat, tvättat, oljat trallen, så nu har vi en "old style" altan.
En glad Jonas!


Glass!

Glass, glass, glass!!!
Ska det vara hela tiden! För det är så gott!




Och nu kan jag meddela att det börjar gå kläder som smör på dagis!
Idag har Adam förbrukat tre set kläder. Sandigt monster som tydligen hade fått leka med vatten:-)
Sedan även sprungit i vattenspridaren hemma, hehe
Så nu rekomenderar fröknarna tydligen att vi har 2,3 set kläder i reserv!
Tvätta, tvätta, tvätta!


+++++

+++++ av fem möjliga! Se den nya fast and furious 5!!!
Vilken kanon action rulle, den bästa av de fem helt klart!

BIO dags! Yey! Det är vi värda!


Knölar....

Som ni redan vet var jag ju på Liseberg och tittade på blommor! Då köpte jag en del "knölar" som man planterar som sedan blir fina buskar/blommor. Jag har aldrig odlat detta förut men jag tänkte att det var värt ett försök. Tyvärr kommer jag ju inte ihåg vad allt heter men fint kommer det att bli, hihi
Så här ser det ut just nu =


Väntar med spänning för resultatet.
De som sålde detta hade 25års jubileum så jag fick 2st påsar gratis som jag också har satt i denna plantering.
SPÄNNANDE!

Backsippa


Lilla och stora lupinen!


Rabarbern växer!


Trädgårdsdagarna

Igår var vi på trädgårdsdagarna på Liseberg!
Perfekt väder, trevligt sällskap, god mat och massor av blommor! Inte mycket som kan bli fel då, en helt perfekt dag helt enkelt.
Adam var väldigt trött redan på förmiddagen och somnade till slut efter massor av protester i barnvagnen och då sov han hela två timmar så han måste ha varit jätte trött.


När vi sedan kom hem från Liseberg var vi ute lite jag och Adam. Då passade jag på att gräva en ny rabatt utanför sovrumsfönstret. För jag köpte lite "knölar" på Liseberg som ska tåla total skugga. De ska bli som ormbunkar med rosa blommor som sticker upp över bladverket. Och ju mindre sol seto mörkare blomma. Så jag tror blomman kommer att bli mycket mörk, hehe
Adam skulle naturligtvis vara med och gräva och satte sig mitt i, sedan när han upptäckte att hans skor blev skitiga = full av lera, så sade han blä, blä, blä så då var vi tvugna att göra rent dom.
Ser inte ut till att vara så mycket just nu men jag tror detta kommera att bli riktigt fint. Min tanke är att utöka rabatten utanför sovrumsfönstret då det ändå bara är mossa där...., men vi tar en bit i taget!



Sedan tack H, M, A för den fina gullviveplantan som jag fick, som ni ser på bilden har den äntligen fått sin plats där jag hoppas att den kommer att trivas :-)


Det är roligt att handla blommor med mamma;-)


En glad kille som skulle till dagis i fredags


mmm.... som i lasagne


Adams nya morgonrock


Det ser ljust ut....

.... att få potatis till midsommar! Idag upptäckte jag att blasten har börjat titta fram genom jorden och då är det dags att fylla på mera jord! Titta noga så ser ni på bilderna att det tittar fram saker i jorden:-)


Tomaterna har fått stöttning...


Trädgården

Nu ikväll gick jag ut och kollade vad som hade hänt i trädgården medan jag har varit borta och upptäckte då att vindruvsrankan förmodligen inte uppskattade all snö som kom i tisdags. För bladen som hade börjat tittat fram är helt svarta och torra istället för gröna och spänstiga. Så där blev jag lite besviken, men den kommer snart igen hoppas jag!

Påskliljorna jag satte i höstas blev inte heller riktigt som jag hade tänkt mig, tror de fick kämpa för mycket i lerjorden innan de kunde titta fram. Och vissa har inte alls kommit fram...., så min kulle är lite svår..., hmm.




Leksakshus

När jag gick in på en leksaksaffär idag möttes jag av detta lekhus!
Vad fint! Helt underbart vad sött alltså, man vill ju bara köpa allt man kan!
Men det går ju inte! (attans)

Adams fina påskpynt från dagis

och gräset lever fortfarande!

Tomat

Nu är jag hemma efter trevliga dagar i sthlm!
Gick och la mig 22:00 och sov till kl 10:00 idag, helt underbart och det var jag värd!
Tanden börjar kännas bättre och bättre men fortfarande skeptisk om det inte blir en rejäl infektion som jag alltid får annars, så varför inte denna gången? Så känner jag liksom...?
Det var kul att komma hem efter tre dagar och se hur mina tomater har växt, tror starkt på detta och att det kommer att bli grymt goda tomater!


I helgen är det trädgårdsdagarna på Liseberg! Tjoho!
http://liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/Events-i-parken/Lisebergs-tradgardsdagar/
Det är årets största event! Härligt att gå runt och titta på blommor, me like a lot!


Ingen vanlig måndag.....

Idag gick jag upp 07:00, bokade om planet till Sthlm.
Rinde tandläkaren fick en tid 14:30. Så det blev en lång väntan på förmiddagen.
Gjorde mig i ordning, packade väskan och åkte iväg till tandläkaren.
När jag kom fram till tandläkaren hade hon förstått att det var en rotfyllning som gällde så hade hon avbokat patienten efter mig så hon kunde rensa rotkanalerna för att få bort min smärta.
Så det var ju kanon, probelmet var mera att jag var så infekterad så att bedövningen inte tog som den skulle, så jag fick mer och mer och mer och till slut kände jag ingenting. Men rätt spänt att ligga där i stolen och känna efter om det kommer att göra ont eller inte? Trots min tandläkarrädsla så måste jag säga att jag var väldigt duktig.
När min tandläkare var klar fick jag ett kostandsförslag på 3200kr och då har redan försäkringskassan tagit lika mycket...., dyrt att rotfylla:-( Naturligtvis hade jag också 4st rotkanaler och ju fler kanaler desto dyrare blir det ju. Förhoppningsvis får jag pusta ut lite nu och har återbesök den 25 maj. Håller verkligen tummarna att ingenting mera kommer hända innan dess.
Så fort jag kom ut från tandläkaren hoppade jag in i bilen och körde mot flygplatsen samtidigt bokade jag om mitt flyg till ett tidigare flyg så jag skulle komma fram tidigare till Ledarskapsutbildningen dit jag egentligen skulle vara på morgonen. Men bättre sent än aldrig kom jag fram:-)
När jag kom in på mitt rum hade jag en kanin på sängen som jag fick av F, bättre kompis kan man inte ha! Blev superglad! Så nu vet ni vem jag gosar med i natt:-)

Staket

Idag har farfar och Joans byggt staket, så Adam kan vara ute på altanen utan att smita iväg. Det blev hur bra som helst!


RSS 2.0