Lekstan

I sisjön finns det ett jättebra lekpalats som heter lekstan. Där var vi idag. Lukas och jag satt vid ett ställe och Adam sprang fram och tillbaka till oss och kollade läget mellan intervallerna han var borta och lekte. Det gick verkligen hur bra som helst. Helt klart över förväntan!

Adam hade varit borta ett tag ...., och helt plötsligt kom han tillbaka med en halvuppäten glass i handen...?! Jag frågar vad han har fått den ifrån och då svarar han att han har köpt den.
Då visar det sig att han trodde han har betalat glassen då han tog av pappret och la pappret på disken;)
Jag var en stolt och glad mamma som betalade 15kr för glassen, hihi


Det är inte lätt....

Idag åkte vi och lämnade Jonas på jobbet. Efteråt skulle vi handla lite. Adam somnade som en liten gris så jag och Lukas roade oss lite i bilen så brorsan fick sova lite snälla som vi är=)

Livet utan napp för Adam har gått kanon förutom att han vaknar mellan 05-06 på morgonen mot kl 07-08 som det har varit innan. Så han blir lite trött på dagarna...;)


Stegtävling

Imorgon börjar stegtävlingen på jobbet och håller på i en månad. Mitt lag heter gammelbiffarna. Nio lag med tio personer i varje. Så oktober kommer vara min månad, minst 5kg minus är målet:-)
Jag har en känsla att jag kommer spendera mycket tid på promenader och på crosstrainern!
Nu kööööör vi!!!!


Min dator kan inte vara riktigt frisk!

Nu är datorn återställd, virusskydd åter installerat och Office återinstallerat. Det roliga är att jag sparade allt jag hade på min externa hårddisk och nu vill inte datorn ta emot den usb sladden för den tycker den är skadad! Men den fungerar utmärkt i Jonas dator.... Som tur är sparade jag även allt på Jonas dator så jag kan få över det därifrån. Haha där fick du dator! Jag vann. (Nästan). Sedan fick jag även felmedddelandet som ni ser på bilden och jag har ingen aning om vad det är...?
Jonas lyckades också tilldela mig en reserverad ip adress genom modemets inställningar. Så nu har jag internet men flera fel dyker upp:( *snyft*


Fästing

Ikväll hittade jag en fästing på Adam precis i hårfästet bakom örat! Adam ville inte ligga still så Jonas och jag får ta den tillsammans imorgon! Detta är andra fästingen på kort tid på Adam. Så nu har jag bestämt mig! Nästa gång vi är på BVC ska vi vaccinera oss mot THB! Så det så! Ogillar de äckliga små krypen. Just nu kilar det över hela kroppen på mig. Hua:(


Gör om gör rätt!

Igår återställde jag min dator till fabrikinställningarna och hoppades på att alla mina problem skulle lösa sig! Men icke:( sådan tur har jag inte! En helt rensad dator med samma problem = konflikt med IP adresser! Jag har pratat med acer support och enligt dom är det inte fel på min dator. Enligt comhem är det inte fel hos dom utan i vårt nätverk där någon pryl snor åt sig samma ip nummer som min dator har....? Det roliga är att jag kan koppla upp mig på grannens modem trådlöst utan problem så då är det ju alla fall inte fel på datorn. Allt detta började då jag uppdaterade min iPhone och comhem trodde också det kunde ha något med saken att göra för det senaste hade någon bugg han hade hört talas om...,? Det som återstår nu är att hitta de senaste drivrutinerna till nätverkskortet. Fungerar inte det vet jag faktiskt inte vad jag ska göra....? Förslag någon? Comhem hade också någon support som kostade 249k för en timme och om de inte hade löst ditt problem då kostade det inget. Så detta blir nog steg 2.


Klara färdiga kryp!

Krypställningen klar! Någon som vill gissa på hur många dagar det dröjer innan Lukas kryper? Jag gissar på 10 dagar!


Mera skog!

I måndags åkte jag och Adam på utflykt till en kompis som bor i skogen kan man säga. Det är en enorm fin skog runt omkring huset. Huvudsyftet var naturligtvis att hälsa på och samtidigt passa på att ta med Adam ut i skogen för att plocka svamp. Väl ute i skogen så ville Adam gå tillbaka, hittade lite svampar i alla fall och hoppas på mer nästa år. Av svampen blev det en kantarell och kassler pasta. Mycket gott! Och kassler är ett mycket magert kött om man skär bort fettet!


Skogsmulle

Igår och varje torsdag framöver ska Adam gå till skogen med dagis. I ryggsäcken ska det vara ombyte, vattenflaska och en frukt.
Det var jätteroligt första gången och han var helt slut efteråt!


Man kunde rida stoooor häst

På universeum! Jättehäftigt:)


Vackra bilder från universeum!


Adam står och tittar på grävmaskinen

Gissa vart han är?!


Tänk att få ligga kvar i sängen

Med den här lilla killen och mysa när han småsnarkar lite, mysigt!


Dumma dumma dator!

Under en period nu har jag fått felmeddelanden om grafiken och den har reparerat sig självt vid ett flertal tillfällen. (Varit redan lite orolig för detta) Och nu sedan igår har jag inget trådlöst internetuppkoppling för datorn har konflikt med IP adresserna. Kul jul! Not:( lite irriterande.
Jag vet också att det är min dator och inget fel på modemet.
Vet inte riktigt hur jag ska lösa detta. Inte så pigg på att nollställa datorn totalt med säkerhetskopiorna men antar att det är det ända sättet att ta reda på om det är något större fel eller ej.
Just nu vill jag bara ha en ny dator och slänga ut den här på gatan! Det jag ogillar mest av allt är teknik som inte fungerar som den ska:( som sagt grymt irriterande!

Så om min snälla, söta, rara och sexiga man läser detta önskar jag mig en ny dator <3 puss puss


Universeum

Idag efter dagis åkte vi till universeum! Fiskarna är alltid lika intressanta att titta på!


Roligt att vara i köket

Ikväll lagade Jonas mat och Adam skulle titta på och äta banan samtidigt på bästa platsen = köksbänken, hehe


Nya kalsonger!

Idag efter dagis hade jag lovat Adam att vi skulle köpa nya kalsonger för han har varit så duktig:)
Så kl 14:00 idag när dagis slut för idag, hämtade jag prinsen för lite shopping!

När vi väl kom in i affären var det blixten överallt!!! Mamma, vi tar den här, mamma vi tar den här! Sa han hela tiden. Gullungen:)

Det blev en pyjamas med blixten på! Alla hans pyjamaser är typ för små så han behöver nya. Kan inte köpa fler i den butiken för då blir man ruinerad, hehe. Bättre att åka till Ullared sen ju!

Längst ner på bilden blev det en blixten tröja och byxa som Adam valde till fotograferingen som ska vara på dagis imorgon. Han måste ju vara snygg!!! Adam ska till dagis redan kl 08 för fotograferingen börjar 08:10! Hoppas barnen är morgonpigga. Hihi.

Till sist kom vi fram till kalsongerna och Adam valde de med bilar på, inga andra var bra. Jag pekade på kalsonger med dinosaurie på, men de var farliga! (Han kanske trodde de skulle äta upp snoppen, vad vet jag)

På bilden ser ni resultatet av dagens shopping och första shoppingturen med Adam där han får vara med och välja!


Nu är det dags

Att ta fram dreggelhaksdukarna eller vad de nu heter till Lukas. Han dreglar och blåser bubblor i sitt dreggel hur mycket som helst. Och den supernöjda killen har blivit en liten otålig kille nu också för att det kliar så mycket i munnen. Höjdpunkten på dagen är då han biter på sina leksaker eller får klihjälp i munnen.


Min fina stora rosmarin

Idag åker alla mina blommor iväg på vinterförvaring för det är stor risk för frost! Brr vad kallt det börjar bli!


Snart är det dags för lite vindruvssaft!


Bättre sent än aldrig!

Äntligen en mogen chili:)


Lukas <3

Stora killen har fått sina två tänder i underkäken:)


Adam lämnar sina nappar till kaninerna på Liseberg!


Leker på golvet

Jag och Lukas leker på golvet. Adam tittar på Nicke och "hälsar" på oss ibland. Detta är vad vi gör en söndag förmiddag:)


Det är inte bara jag som har gröna fingrar

Utan även min mamma! Kolla på bilden vilken djungel hon har hemma och lila;)

Igår på på loppisen provade jag att sälja porslinsblommor som jag hade planterat själv. De gick åt och fick 20kr/st. Roligt var det att folk ville köpa dem, men kanske inte direkt lönsamt.


Hagelstorm

Igår hade vi hagelstorm här hemma. Bara på några minuter var det helt vitt ute. Adam blev helt lyrisk och ville ut o gräva i snön! Så snö vill vi ha, inget mera regn!


Min riddare!

Svärd är roligt och fäktas med. Man får bara se till att vara ivägen, hehe


Pojkarna leker tillsammans


Barnmat

Nu ger jag upp! Har lagat massor med puréer till Lukas och jag har hållit på och matat honom med detta i en månad men vi har inte gjort något framsteg. Han tar några teskedar och sen har det liksom tagit stopp. Så provade jag en färdig burk och då ville Lukas ha hur mycket som helst! Så han gillar inte min mat helt enkelt. Nu blir det burkmat för hela slanten!


Mina prinsar!


Ståbräda

Nu har vi skaffat ståbräda till Adam. Rätt komplicerat att hitta en som passade till vagnen men det gick!
Det är först nu Adam är redo att åka lite bräda och det går jättebra. Naturligtvis orkar han inga långa sträckor men till och från dagis fungerar utmärkt.


Ingen mera liggdel

Nu är liggdelarna för små för Lukas så nu har vi bytt till sittdelen. Han har blivit så nyfiken också så då ser han ju mycket bättre:)
syskonvagnen vinterbonad och klar!


Blogga eller inte blogga?!

Det är fråga?
Som ni har märkt har jag inte bloggat på ett tag och det har helt enkelt med tidsbrist att göra...., så frågan är: ska man börja ta sig lite tid att börja blogga igen?
Det har hänt så otroligt mycket sedan sist. Borås djurpark, universeum, Liseberg, fredrikshamn, 3års kalas, dop, Ullared, LCHF, viktväktarna, träning, busland, biobesök och det viktigaste av allt -en massa kilon och det ska bli fler!

Just nu har vi rena rama sjukstugan här hemma. Adam har halsfluss och vägrar ta pencilin. Finns det inga alternativ förutom flytande eller tablett?! Vi har hittills kastat ut 500kr på mediciner som han väger äta så det blir att ringa BVC imorgon igen:( Lukas är också förkyld och hänger med, han hostar mycket:( jag har haft ont i halsen och öronen med mycket snor. Börjar bli bättre men hostar otroligt mycket:( Jonas har blivit lite snorig men är fortfarande den som är friskast av oss alla, hehe.
Vi hoppas på att bli friska snart!


RSS 2.0