Lila är vackert!




Fick en bukett lila blommor av grannarna som tack för hjälpen att jag var husvakt. Tackar!

Snart blir det hur mycket sockerärtor som helst! Yippie!


De här bilderna är till dig mamma

Det blir bara gula blommor....:(




Får köpa fler av de andra rosa istället, ser du att det blir som "fröpåsar" där blomman har varit?


Väntar på att tomaterna ska mogna



Många är det och de smakar hur gott som helst!

Trollslända på besök!


66666


i torsdags

I torsdags sov ju Adam ute i vagnen och efter ett tag såg han riktig gosig ut! Kolla och se själva, hehe


Dock lite trångt kanske....?

Adam & Ava

Adam och jag hade besök i torsdags av Emely och Ava. Barnen badade i polen och hade hur kul som helst. Det som dock inte syns på bilden är att Adam ställer sig upp och sätter sig ner hela tiden i polen så att det skvätter riktigt mycket vatten och Ava älskade det också!

Riktigt små sötisar är de!


Grillkväll

För ett tag sedan hade vi en grillkväll hemma hos oss. 16pers + 5st barn! Lite tajt blev det men vi lyckades till slut. Givetvis glömde jag att ta kort under kvällen men jag tog på dukningen innan alla kom samt våran överproppfulla kyl som var rätt tom efteråt. Vi hade supertrevligt! Tack alla ni som var här och förgyllde våran kväll!



En busig Adam som springer mot kameran....

Adam sover lunch på altanen...."Live"


När katten är borta dansar råttan på bordet...

... och det märker man när det råder stor tystnad hemma att det är något bus på gång...., hehe

För länge sedan...

.... fick jag dessa prydnadskulor att ha i vas. Vet inte av vem..., antingen svärmor el Emma..... Hade glömt av vart jag hade lagt dem men idag hittade jag dem. Kolla så fint det blev?
För er som inte vet vad detta är så är det en liten liten påse med små lila prickar som man lägger i vatten, efter 6h sväller de och då kan man ha dem som prydnad i en vas.


Adam bygger koja med dynorna...


Pepper snack!

I fördelsedagsrepsent fick jag en Pepper Snack. Orange pakrika växt som går att äta.
Den har blivit typ dubbelt så stor, den har blommat igen och jag har fått mitt första nya ämne på den!
Kolla kolla!


Tänk att ett litet frö kan gro och växa till något helt fantastiskt!

Mina gula körsbärstomater har jag satt från frö till planta. Nu börjar de mogna och smakar helt underbart! Vackert!

Det verkar bli vindruvssaft även i år!


Spaghetti och köttfärsås! Mums!


Lek med vatten, hihi


Solhatt

Adam vill ju inte ha vad som helst på huvudet, så nu har jag tagit fram solhatten att leka med så förhoppningsvis kommer han tycka om att ha den då vi ska åka till Kreta, hehe



Visst är han sööööt?

Lina & Moa på besök

I veckan har världens bästa Lina och Moa varit på besök! Och på en av dagarna gick vi till Liseberg. Moa tyckte det var jätteroligt att åka karusell så jag har fått en försmak till nästa sommar hur det kommer att vara med Adam;0)

En glad Lina och Moa åker mini uppskjutet/grodkarusellen.


Adam fick snällt vänta i vagnen, men lika glad var han för det!

Bloggtorka

Varför är det så att ibland bloggar man hela tiden och sedan vissa perioder ingenting alls? Jag har precis haft en period på 10 dagar där jag inte har bloggat något alls. Varför blir det så?

Idag kommer världens bästa Lina och Moa på besök! Det ska bli såååå trevligt. De ska sova här två nätter. Så ikväll blir det mys och imorgon blir det nog Liseberg!

Morötterna behöver växa till sig lite till, men goda är de allt!


Trots att rådjuren kapade mina sockerärtor får jag några stackare ändå....


Nästa helg ska jag lägga in mina egenodlade rödbetor!


I måndags var i på buslandet i gammelstan, roligt med bollhav!


Det är gott med melon!


Det var länge sedan jag skrattade så mycket! Ni måste bara se den här filmen!


Svarta Vinbär

Igår plockade Adam och jag av lite svarta vinbär från vårat träd.
Vi får massor av bär, nästan så att inte grenarna klarar av att bära upp det.
Och Adam tyckte det var så kul att hjälpa till och självklart kom det ju med en del omogna bär då prinsen skulle hjälpa till;)


På eftermiddagen badade prinsen och varför inte ställa sin stol i polen så att man bara kan plaska med fötterna....!


Förmiddag

I förmiddags var Adam och jag på dagis och lekte lite...., cykel är ju den absoluta favoriten!
Men det som är så bra för barnen på vårat dagis är att det finns så otroligt mycket att sysselsätta sig med. Alla barnen gjorde verkligen allt i omgångar hela tiden om och om igen. Och det är ju perfekt eftersom barn tappar intresset för en sak så väldigt fort, då är det bara gå vidare till nästa grej att göra. Perfekt!

Så här såg det ut på cykeln. Full fart neråt, crash in i staketet. Fick säga till Adam att bromsa lite för annars crashade han för hårt in i staketet och slog i huvudet....



Adam hittade sin kompis Adrian direkt och började leka med och de båda gjorde samma sak. Ju fortare desto bättre. Visst är Adrian söt i sin Lisebergs keps?


Vi var där i ca en timme och lekte. Sedan gick vi hem och lagade lunch och väckte pappa :-)

Väntar på att prinsen ska vakna.... och då kan man ju blogga lite:-)

Idag fick jag sovmorgon till kl 10:00 sedan gick jag ut i trädgården och planterade. En helt perfekt start på dagen kan man säga! Jag har slängt alla penséer nu för de har gjort sitt och har istället planterat pelagonier så de får lite större krukor att röra sig i. I en av pensée krukorna var det ett myrbo! Sancka om att jag blev förvånad när jag tog upp jorden från krukan när det myllrade av myror, larver och gångar i jorden. Inte undra på att de inte mådde så bra, hehe
Skönt att få allt planterat i alla fall, så nu kan jag bara gå ut och njuta av allt det fina :-)

Dessa blommor köpte jag på trädgårdsdagarna på Liseberg, tyvärr kommer jag inte ihåg vad de heter. Så om någon vet det som läser detta får gärna säga till. I alla fall...., i knölståndet på Liseberg sålde det dessa 3st för 100kr. (alltså bara själva knölarna som jag själv har planterat) Och de skulle klara av bara skugga det var därför jag köpte dem. Att de skulle bli så här fina kunde jag aldrig tro! Kolla så vackert!


Ska helt klart köpa flera nästa år!

Nu menad jag sitter här framför datorn och bloggar tycker jag det börjar lukta lite typ som någon grillar...., tänker inte mer på det. Lukten blir intensivare, jag tänker till...., J**** PIZZAN!
Innan jag satte mig framför datorn satte jag in en viktväktar pizza i ugnen. Glömde visst bort tiden.... Det får helt enkelt bli någto annat... Oups!


Nolhagaslott

Igår åkte jag och Adam till Alingsås för att hälsa på Emma och David.
Jag, Adam och Emma åkte först och tittade på djuren vid Nolhagaslott för David jobbade, så han fick vi leka med senare på eftermiddagen.
Emma tog med sig proffskameran och lekte fotograf under hela promenaden, vilket var kanon för då fick jag massor av fina bilder på prinsen :-)



Det fanns en klapphagen även här precis som på Kolmården. Men största skillnaden var väl att djuren var lite äldre och tröttare här än på Kolmården för där var det bara små bäbisar som hade mycket spring i benen. Dessa låg mest still och flämtade...
Adam tyckte de var lite läskiga och vågade sig aldrig riktigt fram och klappa.


Atjo!


Efter ett tag ville Adam inte var kvar i klapphagen och då gick han mot utgången och vinkade hejdå...., klarare tecken än så kan man ju liksom inte få, hehe

Adam smaskar på vindruvor i barnvagen, vilken livsnjutare med benen i kors!


Denna bild är tagen under ett träd.


Sista stoppet var en lekpark precis i anslutnign till djuren. Mycket roligt fanns det men det bästa var nog ett litet krypin där det fanns en ratt! brum brum!




Mamma fick en puss!








För er som vill göra en utflykt kan jag verkligen rekomendera detta. Mysigt och helt gratis. Kostar bara med bensin påvägen dit då förståss...


Härligt med egna bär!

Idag efter Adams lunch gick vi ut och åt lite bär som trädgården bjöd på. Röda krusbär, svarta och röda vinbär. MUMS sa Adam!
När jag fyllde år fick jag en röda vinbärsbuske och det gav några få enstaka bär i år redan. De var jättegoda och hoppas på större skörd till nästa sommar!


RSS 2.0