Lördag!

Idag har det varit fullt upp!
Jag börjar dagen att besöka akut tandläkare för jag har super ont i den tanden som jag skulle eventuellt behöva rotfylla. SÅ nu behöver jag inte fundera längre.... det blir en rotfyllning! Usch!
Men tandläkaren jag träffade var mycket duktig så jag klarade besöket galant. Just nu har ju bedövningen släppt för några timmar sedan, tanden bultar och gör ont, känns liksom att de har varit där och pillat lite. Hoppas att det går över till imorgon. Efter tandläkaren var klar med mig frågade jag om besöket var befogat eller inte? Man vill ju liksom veta om man är en mes eller inte. Men tandläkaren sade att det var befogat för tanden blödde jättemycket när hon hade öppnat öpp den. Så det var ju skönt att veta att man inte har betalat 1163kr i onödan, hehe. Blir att ringa ordinarie tandläkare på måndag och boka en tid för rotfyllning;-)

Under tiden jag var hos tandläkaren vaktade D & E Adam och de stannade kvar hela eftermiddagen. Vi grillade, solade och lekte :-) Sedan på kvällskvisten kom T & A förbi men Me & i kläderna jag bloggade om i det tidigare blogginlägget. Så lekte vi lite. Sedan fick Adam bada av sig allt gruset och efter det somnade han som en liten gris..... Men jag fortsatte...., fick för mig att baka muffins. Så här blev resultatet:
Nougat muffins:

Hallon Muffins:


Så för er som vill komma förbi på fika är det bara att välja, nougat eller hallon muffin? Eller varför inte en av varje?


Me & i

Kläder som jag har köpt till Adam från Me & i. Nu blir det folkabilar överallt *ler*



Fint va?


Det växer så att det knakar i trädgården.... :-)

Idag har jag planterat mina sista potatisar i hink, ska bli grymt spännande och se resultatet. Nu har jag totalt 17st hinkar med potatis:-) och en ensam tulpan som står mit i potatisodlingen, hehe


Sedan har jag köpt hem pallkragar för att få en större rabatt att plantera i. Undra hur mycket gjord det går åt?
Men fint kommer det att bli när det är klart. Funderar på att måla dem lite också.


Tulpanerna börjar titta fram mer och mer


Balkonglådorna trivs :-)


Gräslöken växer och ska nog få flytta när den nybyggda rabatten är klar....


Rabarbern tar sig bra, den främre palntan fick jag i present förra året av C, tackar så mycket!


Krusbärsbusken som överlevde mot alla odds! tack A & P!


I somras grävde jag upp hela plantor med lupiner och planerade i min kulle. Två av tre verkar ha överlevt!


Svarta vinbärs trädet har "blommat ut"


Syrenbuskarna jag fick i födelsedags present förra året börjar få riktigt mycket blad nu! Får man sniffa på några syrenblommor i år tro? Dessa fick jag av F och mina svärföräldrar :-)


Vindruvsrankan har inte riktigt hunnit med som allt annat, men nu är den på g att gå fina blad :-)


Over and out för denna gång!



Lek på dagis!


En perfekt måndag!

Idag har Adam och jag varit på klädparty hos grannen, då smaskade Adam i sig Kiwi med skal på, chokladruta och bulle. Mums vad gött det var! Själv är jag lite förvånad över kiwi med skal på...., men varför inte? Sedan som ni redan har fått bilder på hoppade Adam studsmatta. Efter detta gick vi hem. Adam sov som en gris i 2h 15min och under den tiden planterade jag en tistelbuske som jag fått av H & M, planterade två balkonglådor med penseer och hängde dem på plats. Sedan däckade även jag av i 45min i min badenbaden på altanen i SOLEN! Helt underbart!!! Sedan när Adam vaknade tog vi en promenad, lekte på dagis, i sandlådan, med gräset och stenarna. När väl sandmonstert kom in var vi ju bara tvungna att bada också:-)

Liseberg


Adam leker på dagis idag


IFK

Heja IFK!


Det var kul att hoppa studsmatta med Adrian idag, kankse dags att köpa en egen snart...?


Full fart hemåt till sängen, hoppas Adam sovar 2h nu, för jag sitter på altanen och gottar mig i slolen:-)

Tomat

I år när jag köpte en trädgårdstidning så fick jag med en fröpåsa för gul cocktailtomat planta. Har aldrig planterat detta förut, men nu hade jag ju fröpåsen framför mig så jag bara var tvungen att prova om det gick. Satte i tre stycken krukor. En av dem har blivit så här fin, de andra två är inget vidare men de kanske kommer igen på slutet. Vem vet....?


Liseberg

Idag har det verkligen varit supervarmt. Jag har haft linne och piratbyxor på mig! Hur skönt som helst. Adam har varit hos farmor och farfar två nätter och denna gången körde vi överlämningen på Liseberg. Hur mycket folk som helst så det måsta bara bli öppningsrekord! Det tror jag på i alla fall:-)

Farmor och farfar passade på att åka kaninresan och farfars bilar med Adam!


En cooool tiger:-)


Glad Påsk!

Jag vill önska alla er en riktigt Glad Påsk!
Imorgon ska vi få hem lillprinsen från farmor och farfar. Vi ska mötas och gå på premiärdagen för Liseberg. Det blir andra gången Liseberg redan i år. Undra hur många gånger jag och Adam kommer gå på Liseberg i år?
Har lite dåligt samvete att jag inte skickade med vinteroverallen till Adam, hoppas att han inte har fryst för mycket de senaste två dagarna. Hehehehe Det var ett skämt! Roligt va?


Pense som har sått sig själv från förra året!


Idag...

...när jag hämtade Adam på dagis var det supervarmt ute och vi fortsatte leka hemma i sandlådan. Sandigt värre men vad kul det är!
Lite jobbigt bara att vilja ha drickmuggen samtidigt i famnen som man vill gräva :D


Det växer och växer...

så att det knakar ute....., mina lökar börjar titta fram mer och mer!


Effektiv dag!

Idag på förmiddagen har jag varit på Plantagen och köpt toppdress och planteringsjord bland annat. Så nu är gräsmattan på framsidan toppdressad och den supertidiga potatisen som tål frost är planterad. Spännande....., har jag egen färskpotatis till midsommar? Det tror jag!


Min rosmarin blommar!


Familjedag på Liseberg

Igår var det familjedag på Liseberg. Underbart väder och trevligt sällskap så det kunde inte bli bättre. Splade lite och vann småvinster på leksakshjulet.

Adam träffar Kaninen.....




Vi åker farfarsbilar, brum bum brum vad roligt det är :-)


Sedan åkte jag bara Lisebergsbanan och den gick dubblet så fort mot när jag åkte den sist. Så antingen har de smörjt upp den eller så har jag blivit gammal! Tror ju dock på det sistnämnda, hehe
Och för er som är modiga och åker allt tycker jag ska prova Lisebergs nya monster:



Sol!

Innan jag skulle hämta Adam på dagis igår satte jag mig i solen och slumrade till lite....., en rand på 15min? Jag kommer ju bli som hen pepparkaka i sommar! Yes!


Hej runda bordet och hejdå rektangulära bordet


Trädgården blommar!

I trädgården händer det grejor. Så roligt!
Mina påskliljor som jag satte i höstas är påväg upp, svarta vinbärsbladen slår snart ut, syrenknoppar börjar komma fler och fler, krusbärsbusken som jag trodde dog i höstas börjar få blad så den tog sig tydligen, raberbarna tittar fram och gräslöken smakar mycket gott. Det enda som inte visar något livstecken är mina tulpanlökar som jag satte i höstas, så jag funderar på att sätta någon annan fin buske bär istället.



Imorgon tänkte jag åka iväg till Plantagen eller Blomsterlandet och köpa toppdress och planteringsjord. För imorgon har jag som mål att plantera min potatis i hinkar. Då kanske man får sig egen färskpotatis till midsommar?


Vad hände?!

Minns på den goda tiden då man kunde tanka för 9kr litern, idag nytt rekort igen! 14:58kr/l
Helt otroligt! Vad ska detta sluta....?


Mmmm som i Ketchup...

Köttbullar, potatismos med ketchup! Det är grejor det om man får dränka köttbullarna och potatismoset i ketchup! Ketchup! Mera Ketchup ska det vara! Mums!


Coop Godis

På baby och barn mässan så fick man en tom burk av Coop för att komma till butiken denna veckan att fylla med lösgodis. Nu är den full med godis, Jonas får skynda sig hem om han ska få några godisar, hihi


Nu är det vååååår!!!!!!


Hjalmar

Idag åkte jag in till stan för att fika med Hjalmar och Anna. Hjalmar uppförde sig exemplariskt han önskade bara att mamma hade haft med sig lite flera majskroker för de är ju sååååå gooooda! hehe


Måndag och imorgon är det tisdag!

Snacka om rivstart på morgonen...., kl 09:30 och jag har redan städat övervåningen! Jag är ju bara för duktig:-)
Idag ska jag åka in till storstan och äta lunch med Anna och Hjalmar. Ska bli kul att se Hjalmar och hur tålamodet blir på restaurangen. Enligt Anna så var det tydligen mer än katastrof sist, hehe. Dom är ju bara för söta när den egna viljan kommer mer och mer..... Annars får vi gå och ta en korv, Lasse på Heden är ju nära och bra.
Sedan efter detta så har jag ett bokat besök hos kiropraktorn. Hon kommer som vanligt undra varför det tog så lång tid innan jag kom till henne, för att det är såååå mycket att rätta till. Och idag är det det tyvärr:-( Men det blir skönt efteråt.

Och idag är det sooooool, så det är premiärdag för mig med solglasögon!!! Yippie!


enklaste hittills

Ikväll hände det! Spontan deklaration...., varför inte liksom? Detta är Jonas och min enklaste deklaration sedan vi träffades! Bara skriva under, inga ändringar och bara vänta när pengarna trillar in på kontot i juni. Gött e de!


Drömmer mig bort i äppelträdens värld.....






Visst är det vackert?
Undrar när man ska ha tid att beställa och plantera äppelträdet?
Det är väl bara att prioritera antar jag....

Idag lördag har vi varit hemma i området hela dagen. På förmiddagen var vi hemma hos T och A och fick en jättegod lunch. Sedan sov Adam och då passade vi på att städa och fixa lite. Sedan på eftermiddagen var Jonas och Adam ute och lekte medan jag kopierade papper till föreningens årstämma i föreningshuset. Rättvist va? hehe Adam lekte även i sin egna sandlåda som var som ett gyttjebad efter allt regn sedan blev det ugnsbakad falukorv med potatismos till middag! Mums!
Nu ska prinsen sova så mamma och pappa får lite kväller framför Tv:n :-)

Baby och Barn Mässan

Idag har jag varit på Baby och Barn Mässan och det var hur kul som helst. Vi gick runt & runt och fyndade i ca 4 timmar.
Några saker av det jag fyndade var artiklar från Lundmyr of Sweden:
Solhatt:

strumpor:

Slipover:

En t-shirt och byxor från Myror i brallan.


IFK kläder för att göra pappa glad:-)

T-shirt från Me and i


Sedan blev det också en tröja från MOLO med fotbollar på som är mycket fin, har inget kort på den så den får ni se på Adam när vi träffas;-)
Jag fyndade även tvättservetter, schampoo, balsam, saft, ballong, 1l lösgodis som jag får hämta på Coop nästa vecka:-) Har säkert glömt något, hehe
Fick en del gratis produkter så som matburk, festis, russin, riskakor, sportfalska för barn, gosedjur, blöjor, ballonger, Liberokit. Fick jag något mer? hmm, kommer inte på något just nu...., får återkomma i så fall.
Adam var grymt duktig hela dagen. Normalt sett sover han ju typ mellan 12:00 till 14:00 när han är hemma, men idag fick han ingen ro på mässan så han kunde inte sova. Minuten jag satte honom i bilbarnstolen somnade han. Min lilla tröttis. Men han sov bara bilfärden hem på 30min och var uppe hela kvällen till 20:00 ändå, så Jonas och jag har stora förhoppningar på sovmorgon, hihi.


Kanonkul var det i alla fall och tack för trevligt sällskap :-)

Baby och Barn Mässan

I helgen är det Baby och Barn mässan och jag ska dit idag:-)
Detta kan inte bli bättre, trevlig dag med trevligt sällskap!
Sedan kanske man träffar på andra som har fått barn som man itne har träffat sedan dess.


Rosmarin

Den här Rosmarinen har jag haft sedan vi bodde på Mors Backe. Så den är ca 6år gammal. Den har blivit omplanterat vid ett flertal tillfällen och senast var i höstas då jag flyttade den från min balkonglåda till en större kruka med hopp om att den skulle överleva. Hela vintern har den varit hemma hos min mamma och pappa för vinterförvaring. Och idag hämtade jag hem den typ dubbelt så stor?! Helt otroligt att den har växt och blivit större. Så det är ju ett gott teckan på att den trivs:-) Och inte nog med det! Den ar massor av knoppar och den kommer börja blomma när som helst. Det är LILA blommor!

Behöver köpa en ny kruka också så att den får plats..., hehe

Så här ser Rosmarinblommor ut:



Att gå till tandläkaren är inget roligt....

För ca en månad sedan fick jag akut ont i en tand, fick en akut tid, ballade ur då jag fick veta att det behövdes göra en rotfyllning. De hade inga tider så jag fick en tid långt fram som är idag den stora dagen!
Fick med mig stesolid hem för att ta inför tandläkarbesöket vilket kändes skönt, sedan att de nu i efterhand var alldelses för svaga så att det gjorde varken till eller ifrån är en helt annan historia. Jonas skjutsade mig till tandläkaren idag och fick vänta kvar tackvare jag inte får köra bil på stesolid. Jag kom in till tandläkaren, hon tog en röntgenplåt till och ville diskutera hur vi skulle göra med en specialist...., specialisten hade fikarast så undertiden borrade hon bort den gamla lagningen. Just borrningen gillar inte jag för ljudet som tränger in i hela skallen. Musik är ett måste. Jag blir mycket orolig då och vet inte var jag ska göra av mina händer. Frågar då om jag får hålla tandsköterksan i handen vilket jag självklart fick, hehe. Efter en sköljpaus blir tandsköterskans hand utbytt mot detta söta kramdjur som jag hade i handen hela tiden. Viss är jag bara för gullig? Men jag står för detta, är man rädd så är alla sätt bra utom de dåliga.

(Visar denna bild för Jonas och han bara ler åt mig, hehe)
När väl tandläkaren har borrat bort all gammal lagning har specialisten fikat klart och han såg ingen anledning till att rotfylla tanden idag. För rotfyllninge är inget de vill göra om man absolut inte måste. Så idag belv det en vanlig lagning enligt insturktioner av specialisten. Återbesök om ca en månad för att se hur tanden hanterat den permanenta lagningen. DÅ kommer dommen att komma om det behövs göra en rotfyllning eller inte. Så fortsättningen följer. Men specialisten poänterade att även tanden bakom låg lite risigt till....
Detta tog 1h och 40min, stackars Jonas som fick vänta i väntrummet men han hade ju i alla fall sin ipad med sig.
1470kr fattigare blev man, men tandläkaren sade också om att det behövs göra en rotfyllning inom ett år så får man tillbaka pengarna för denna lagning? Låter ju ok ändå.
Så just nu är jag hemma och väntar på att bedövningen ska släppa så att jag kan äta något. Sedan kommer min kära vän Elinor på besök som också håller på att göra en rotfyllning. Känns att man börjar bli gammal nu, men det är inte alla 31 åringar som står för att de faktiskt har varit hos tandläkaren och kramat ett gosedjur, hihi
Kram på er!

Potatis

Nu är potatisen inhandlad för att förgro och sedan planteras i hinkar.

Glad Påsk!


Coool mössa till en coool kille;-)


Arbetslägret fortsatte även idag..... vi är helt slut!

Idag har vi handlat på Plantagen, storstädat hela huset, gödslat gräsmattan, gjort rent "gamla" barnvagnen,planterat blommor, gjort i ordning sandlådan, tvättat lillräcern och fikat med H & M ute i värmen!
Nedan ser ni resultatet på sandlådan, vi är kanonnöjda och vi tror även Adam är det;-)




Blommor!

Idag var vi på Plantagen och handlade lite, roligt, roligt!
Sandlådesand, blommor m.m.
Kolla vad fina mina planteringar blev!


Produktiv dag!

Idag har det verkligen varit en produktiv dag!

Bilarna har sommardäck
Garaget är lite städat....?
Volvon är tvättad
Mossrivare körd på gräsmattan
Mossan är uppkrattad till 8st sopsäckar
Handlat mat

Imorgon ska vi:
Åka till Planatgen! Yippie!
Fixa klart Adams sandlåda
Städa innomhus
Strö ut gödningsmedel på grasmattan och vattna lite

Sedan efter allt detta är vi helt slut! Puh!
Någon som vill komma förbi på fika så att vi inte jobbar ihjäl oss? :D




Adam hjälpte pappa att byta däck!

Bilder från när vi åkte Göteborgshjulet 110325


Kuddmys

Adam satt i soffan och bestämde sig för att stapla alla kuddar framför sig. Hur söt som helst!

Fredagspyssel...

Idag har jag och morfar byggt ihop Adams sandlåda. Efter nogrant studerat den dåliga instruktionen fick vi till slut ihop den:-) Den är oljad en gång och imorgon kör vi en gång till. Sedan ska det köpas sand! Ska bli kul och se Adams reaktion när han får leka i sandlådan för fösta gången!



Visst är den fiiiiiin?


En glad skit som gillar att bada!


Idag när vi lekte vid dagis tog vi med oss bobbycaren:-)


Gillar att leka i sandlådan


Påsk

Mina påskliljor blommar för fullt här hemma.... vackert

Sommar & Sol

Jonas magsjuk här hemma. Jag fick gå hem från nattpasset igår för att kunna ta hand om Adam. Så just nu sover Jonas, Adam leker och tittar på tv och jag passar på att göra ett blogginlägg för en gång skull för det var ju för ett tag sedan. Jag bara hoppas att jag slipper kräksjukan denna gången för jag har redan haft detta två gånger i år! Jonas har bara haft en gång innan så vi är lika efter detta om nu jag slipper. Jag vill gärna slippa för på måndag ska jag åka till Sthlm på ledarskapsutbildning och det har jag sett fram emot.

Snart börjar tiden då man kan vara ute och påta i trädgården vilken jag ser fram emot men i år ska inte jag slänga ut gödningsmedlet på gräsmattan, utan det får Jonas göra. För jag vill inte att gräsmattan ska få gulafläcken igen, hehe
Jag har ett mål och en vision i stora drag för trädgården och den lyder: Men sedan om man hinner med allt eller inte är en annan femma;-)
Nr1: Plantera et äppelträd som ska vara i det "färdiga" hålet på framsidan.

Nr2: Plantera röda vinbärsbuskar i "hörnan" och gräva ut "boll barr växterna" och de vet jag inte riktigt var jag ska göra av. Men det får vi ta då.

Nr 3: Göra i ordning klätterhörnan vid entrén. Gräva upp en större grop. Plantera om och köpa denna vita klätterväsxten som tål total skugga. Så det blir tätare och snyggare. Sedan blir det nog någon mer murgröna och en låg prydnadsbuske under sovrumsfönstret. Riktigt vad vet jag inte än.


Nr 4: Plantera en fläderbuske

Nr 5: Plantera flera tujer och byta några gamla

Nr 6: Fundera ut en plats för Doftschersmin och i så fall köpa och plantera. Men denna placering är svår... hmm

Sedan ser jag fram emot och se om mina påskliljor som jag planterade i höstas kommer up.. vackert....

Sedan förra året planterade jag potatis i hink och detta ska jag även göra i år. Potatishinkarna är redan inhandlade.

Sedan nyheten för i år är att jag även ska satsa på tomater efter att jag såg att grannen lyckades med detta förra året.

Vi får se om jag hinner med allt eller inte. Men varför skulle jag inte hinna med allt då jag har världens bästa hjälpreda Adam. Han har ju redan nu visat sitt stora intresse för att gräva. Så han gräver groparna så planterar jag. Det är väl en vinnande plan eller vad tror ni? Och om vi tröttnar på trädgårdsarbetet kan vi alltid gå till Liseberg och åka lite karusell, spela på leksakshjulet och hälsa på pappa, hehe

RSS 2.0