Roligheter

Helgen har varit hektisk..... på ett roligt sätt:-)

I lördags firade vi min pappas födelsedag. Vi tog med Adam på restaurang för första gången och åt kina mat, men Adam fick inte smaka fast han hemskt gärna skulle vilja, hihi. Men han skötte sig exemplariskt och vi år kanon god mat:-)
Efter vi skjutsat hem mormor & morfar åkte vi förbi Plantagen och tittade på grill och nya utemöbler. Vi är nu överens om vad vi vill ha för typ av utemöbler och vad vi ska ha för grill.

Denna grillen blir det :-)




Sedan köpte vi faktiskt dynor till våra nya utestolar, för det var nämligen 70% rabatt på dem:-) Yey!
Och jag måste nog erkänna att på sistone har jag nog hamnat mera och mera åt det turkosa hållet, hehe
Visst är de fiiiiina?




I söndags firade vi Jonas födelsedag. Av Adam och mig fick pappa en fin klocka:-)
Och den var en mycket uppskattad present av pappa!


Sedan som vanligt på söndagar har vi babysim:-)
Några bilder på prinsen



Sedan på eftermiddagen hade Adam några kompisar på besök

Albin


Adam & Adrian


Albin & Adam


Adrian tycker det är gott med chokladtårta


Mums mums!


Bus:-)

Idag har jag och Adam umgåts med Therese och Adrian:-)
Mysigt!

Adam & Adrian leker


Adam provsitter Adrians nya fåtölj:-)


Namnam :D

Blommor

För ca en vecka sedan gick jag förbi en fröställning inne på Willy:s och köpte mig en påse blommor som jag planterade. Och titta vad som har dykt upp nu?!?
Hihi
Hur kul som helst ju!!!


Dyk 2


Dyk 1


Söndagens babysim

Idag har vi varit på babysim och Adam & Jonas har badat. De båda var lika duktiga, hihi




Lek på golvet efter babysim:-)
Har lagt leksakerna i en ring runt honom då han har lärt sig att snurra runt på mage, hehe

Blommor från Jonas

Fick blommor i fredags av Jonas!
Visst är de fina?


Fredagsmys

I fredags var Jonas & jag barnfria för första gången. För Adam sov nämligen hos farmor & farfar!
Det var väldigt tyst här hemma...... Vi beställde take away och spenderade kvällen i soffan och slappade. Och naturligtvis sovmorgon! Jonas sov till 10:30. Jag vaknade 09:00 och tittade på ett avsnitt DHW sedan putsade jag alla fönster här uppe och sedan gjorde jag rent eldstaden också. Detta skulle varit jag för typ ett år sedan.... hehe NOT!!! Har blivit en riktig hemmafru :-)
(Det är sant jag lovar :D)







Bäbisar på besök idag:-)

Idag har det varit bäbisar på besök. Mycket trevligt :-)

Benjamin:-) Är ca 3v yngre än Adam


Adam och Benjamin satt och pratade med varandra:-)



Alexander, en månad gammal:-)

Hoppgunga

Vi lånade en hoppgunga av våra grannar som Jonas och jag var nyfikan på. Hängde upp den i dörrfästet i köket. Och det kanske inte var superskoj första gången och han behöver bli nog lite större för att tycka det är roligt.
Så här såg det ut i alla fall:-)


Plötsligt händer det!

Adam har nu i ca 5 nätter inte behövt mant på nätterna, men jag har däremot gått upp två gånger per natt och gett honom nappen och rättat till honom i sängen. Och i natt hände det!!!!
Adam sov från 19:00 till 05:37 utan att säga ett ljud! Första natten hela familjen fick sova helt ostört!
Helt UNDERBART!
Flera sådana nätter tack :-)

Nu måste jag pyssla och plocka undan för jag & Adam får besök idag av mammor med deras baby´s.
Vi ska äta lunch, fika och snacka skit, hihi

Och imorgon ska Jonas och jag ha första barnfria natten. Adam ska sova över hos farmor & farfar :-)
Undra vad vi ska hitta på förutom att sova, hihi
Förslag någon?

Yes!

Idag har jag & Adam varit över hos våra grannar och ätit lunch. Efteråt gick vi fram och tillbaka till Willy:s. Adam däckade totalt i vagnen så fort jag satte honom i den. När vi kom tillbaka hem så sov han fortfarande och jag tyckte det var synd att väcka honom. Då bestämde jag mig för att prova dra upp banvagnen för denna trappa som vi har bredvid huset.




Som sagt det är ju ett par trappsteg......
Efter halva trappan tittar Adam på mig och undrar vad det är som händer..... (jag tänker fan!)
Tar en paus, Adam blundar igen och jag fortsätter att dra upp barnvagnen.....(och jag tänker Yes!)
Nu står han på våran altan och sover i friska luften, helt underbart!




Prinsen väger numera 9110g och är 70cm lång!

Idag har Adam och jag tagit en promenad till Kållered centrum/ BVC och träffat doktorn på 6 månaders kontroll. Han tyckte Adam såg mycket fin ut och allt var tipp topp:-)
Prinsen väger numera 9110g och är 70cm lång!
Detta innebär att han har gått upp 0,5kg på två veckor sedan han blev friskt! hehe
Så det han tappade så är uppätet igen för länge sen..... :-)

Sedan har våran roadtripp blivit inställd igen tyvärr och denna gången är det inte för att vi är sjuka, utan familjen vi skulle hälsa på är sjuka. Det är tydligen inte meningen att vi ska träffas:-(

Vår!

Nu har jag skaffat mig ett mini drivhus. Jag har nämligen bestämt mig för att driva upp egna penséer i år! Spännande! Har aldrig gjort det förut...., trixet är tydligen att hålla briketterna fuktiga hela tiden, så jag hoppas att jag inte glömmer att vattna. Men det ska jag väl inte göra heller?!? :-)




Pensé

Mitt lilla busfrö:-)


Bajs:-(

Får tacka alla i Sverige att ni röstade fram Eric Saade till 2:a! (svenska folkets röster alltså) Ett bra bevis på att han är omtyckt!:-) Yey! Sedan tycker inte jag rätt lät vann, nu kommer vi komma sist som vanligt igen:-( Och var jag än lyssnar tycker ingen i min närvaro att rätt låt vann, då undrar jag vilka är det som har röstat?!?


Idag var det babysim igen, Jonas och Adam skulle simma själva denna gången eftersom jag gjorde det i fredags.
Babysimmet börjar 12:00, 11:26 ringer min mobil och de ville meddela att babysimmet var inställt denna gången för de hade bajs i polen och vi var välkomna att simma igen denna gången. Så då blir det en massa pyssel hemma istället!

Bästa babysim ever!

Idag gick Adam och jag på drop in babysim för vi har missat två gånger då han var sjuk.
Adam bara vägrade sova innan och var super pigg, precis när vi ska ta på oss ytterkläderna och åka iväg började Adam gny och klia sig i ögonen. Då tänkte jag att det inte var bra förutsättningar för ett babysim men vi åker iväg och se vad som händer. Adam somnade i bilen påvägen dit och bilfärden tar max 5 min! Jag lyfter upp honom när vi är framme och han fortsätter att sova i min famn. När vi kommer fram till omklädningsrummet lägger jag ner honom på golvet och då vaknar han av alla andra barn som är runt omkring. Vi byter om, duschar och går ut i simhallen och väntar på att det ska bli våran tur. När vi väl får gå ner i vattnet börjar Adam plaska, plaska, plaska och är så överlycklig att få bada!
Sedan började jag fundera på hur mycket man missar på 2 gånger egentligen?!?
Sist vi var på babysim fick vi dyka max 3 gånger!
Denna gången har vi dykt 2 gånger, dykt en gång med att flytta handgrepp under vattnet samtidigt som dyket, snurrkaruselldykt 3 gånger och simmat längder!
Efter första dyket var jag lite förvånad och frågade om vi skulle göra detta Adam och jag. Våran instruktör bara log och sa -ja!:-)
Så efter hennes ja, så bara vi körde på och det gick hur bra som helst!!!
Min snutte prins var hur duktig som helst!!!
Jag är en mycket stolt mamma! :-)

Klipp 1


Klipp 2


Klipp 3


Bus i gåstolen:-)


Första tanden!

Nu har Adam fått sin första tand, fått kanske är för tidigt att säga men den har spruckit ur tandköttet så att man ser ett vitt sträck:-) Och dregglingen har kommit på en helt ny nivå! Jag som tyckte Adam dregglade mycket innan men det var ingenting mot detta! Han är så söt när han blåser bubblor i sitt dreggel och tröjan blir dyngsur på en minut!


Hihi

Klockan 01:00 hör jag något svagt men tänker inte mera på det. Jonas väcker mig och undrar förvirrat vad det är som händer. Vi ligger båda och lyssnar om Adam "låter", efter någon minut hör vi ett litet gnäll. Jag går upp för att kolla, då möts jag av en superpigg Adam. Han ligger i sin säng klarvaken och det bara lyser bus om ögonen.
Så det som förmodligen väckte Jonas var ett högt kort skrik av Adam för att han vill ha uppmärksamhet, hehe. Jag sover ju med öronproppar så det blir ju inte lika högt för mig:-) Rätt roligt faktiskt. Fick mig ett gott skratt. Jag och Adam gick upp och åt en flaska välling (Adam åt inte jag *ler*) sedan somnade vi gott om igen. Halv sex går Jonas och Adam upp. Kvart i åtta lägger Jonas Adam bredvid mig så han somnar. Adam och jag vaknar 09:00!!! Helt underbart!!!

Schlager

Igår var det ju andra chansen i Melodifestivalen och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om bidragen......, de enda jag tyckte skulle gå vidare var Crucified Barbara-Heaven Or Hell. Men naturligtvis gick inte de vidare:-(
Roligt med "tuffa" hårdrocksbrudar:-) Och de bidragen som gick vidare i till Globen får vi verkligen inte hoppas att de vinner! Jag håller tummarna för min Eric Saade = Elin musik, typ/changer E-type:D





Vi var hemma hos Hanna och Markus. Adam stormtrivdes:-)
Lek i soffan


Även vid middagsbordet trivdes Adam, det ska börjas i tid, hehe :-)



Super Lördag

Idag fick jag sovmorgon! Så skönt. Kunde sova ända till 09:30...., detta skulle ha varit förr i tiden det då hade jag vaknat kl 17:00. Det är en riktig sovmorgon det, hehe

Sedan har jag och Adam varit ute med Therese och promenerat. Superskönt dock lite kyligt när det blåser och när man väl fick upp farten belv det kanonvarmt! Det är så härligt att solen skiner:-)
Våran övervåning i huset blir som en bastu så vi har balkongdörren öppen.

Om någon har sett billiga persienner med måtten: bredd 50cm och längd 130cm, får gärna säga till :-) Det blir så dyrt om man ska specialbeställa, så det skulle vara så bra om det fanns persienner med dessa måtten någonstans som man kan köpa och montera upp själv.

Ikväll ska vi till Markus & Hanna på middag:-)


Darin

Och bara för att det är Darin så kan han också få vinna, hehehehe
Önskade bara att han hade en låt med lite mera fart i :-)


Heja Eric Saade!

Vill att Manboy ska vinna!
Heja heja heja!


RS -Virus

http://svtplay.se/v/1912982/gomorron_sverige/virusepidemi_bland_spadbarn?sb,k119636,2,f,-1

10år är en lång tid!

I tisdags träffade jag min kompis Elin och hennes son Vincent.
Elin och jag har inte träffats på 10år! Men nu tyckte vi det var dags att träffas igen, hehe
Det var verkligen supertrevligt och jag hoppas att det inte dröjer 10år tills nästa gång vi ses igen!
Vi tog en promenad i Slottskogen och hälsade på sälarna som var lite blyga....

Söta Vincent :-)


Min snutteplutt:-)


Sälarna


Sälarna igen


Elin & Vincent


Efteråt fikade jag, Adam, Anita, Elin, Vincent och Sara på Café Tintin.
Antia och jag beställde varsin Ceasar Sallad och ångrade oss när vi såg Saras Kyckling Baguette!
Vi glömde liksom att vi var på Tintin!!! Hur kunde vi göra detta? Deras kyckling baguetter är ju sååååå goda.
Som tur är fick vi lika kyckling på salladen som på Baguetten...., alltid något:-)

Adam skötte sig exemplariskt i en barnstol hela tiden och njöt av livet:-)




Nya skott

Jag fixade ju med mina blommor igår och jag trodde aldrig denna dagen skulle komma men det gjorde den!
Jag klippte och tunnade ur mina porslinsblommor igår!
Så jag fick en hel hög på golvet, sparade ungefär hälften för att ta nya skott :-)
Och när jag menar att klippa ner så ser de precis ut som innan men jag har bara tagit bort en del så att inte blomman trillar för att den är för tung, för klätterställningarna orkade inte bära upp blomman så mycket längre.
Ungefär som jag måste göra på mig själv ibland.... tunna ur håret för att jag orkar inte med det för att det är för tungt! Hehehehe Angenäma problem :-)



ordningen återställd

Ja, nu är ordningen återställd här hemma. Från och med igår natt fick Adam återigen sova i sin säng istället för bredvid mig eller Jonas. Och det gick hur bra som helst, precis som förut. Helt underbart!
Och jag klassar Adam 100% frisk nu, han har fått tillbaka aptiten, är glad och skrattar:-)
På grund av detta RS viruset får ju inte Adam träffa barn under 2år på två veckor och det är på onsdag. Men jag har sagt tre veckor till alla mina nära och kära bara för att vara på den säkra sidan.

Den 29e är ju Adams månadsdagar, nu när det inte fanns 29 dagar i februari fyller han ju 6 månader idag den 1a mars. Tänk min son är re

RSS 2.0